Mustafa Mond napisał(a): Dziś Lewica jest jeszcze bliższa KO pod względem elektoratu.No jak elektorat w pierwszej turze prezydenckich uciekł do Trzaska..
Mustafa Mond napisał(a): Ale w zasadzie ufam Czarzastemu.A ja przestałem. Postępujące zidiocenie Lewicy to w dużym stopniu jego wina.
Mustafa Mond napisał(a): A ja chyba wiem, dlaczego nie jest dla nich tym ufokiem.Hołownia to przede wszystkim zawodowy celebryta z naturalnym talentem. To jest nie do przecenienia w polityce, choć samo rzecz jasna nie wystarczy.
Mustafa Mond napisał(a): Tak samo jak Biedronia, Władka zapewne pobiła mocna konkurencja.To jest jednak dosyć dziwne dla mnie. Tak w sondażach szybował, a taką glebę zaliczył. Może jest prezesem nie tej partii..
Mustafa Mond napisał(a): Politycy PSL-u mają mankamenty jak ci z SLD (dziadostwo), ale potrzeba ich do pokonania reżimu pisowskiego, bo jeszcze trochę poparcia mają, a ich struktury, samorządy i subwencje to rzeczy nie do pogardzenia. A głupio, jakby skończyli pod progiem, albo z małym kołem/klubem przez D'Hondta lub po prostu dzieląc na koniec opozycję jak w tragicznym 2015 roku.Ano głupio. Ale ich koniec jest chyba nieunikniony. Jak nie najbliższe parlamentarne to kolejne.
Mówiąc prościej propedegnacja deglomeratywna załamuje się w punkcie adekwatnej symbiozy tejże wizji.