DziadBorowy napisał(a): Ciekawe czy dogadali się z Amerykanami w kwestii TVN i jutro będą lansować ustawę złagodzoną dla zachowania twarzy czy też od czwartku jawnie przechodzimy na sojusz z putinowską Rosją.
Najgorsze jest to, że ludzie chyba już tak się przyzwyczaili, do tego co odpierdziela w tym kraju PIS, że nawet ustawa w wersji pierwotnej jakoś masowo ich nie ruszy.
PS. Uzasadnienie tej ustawy jest tak idiotyczne, że chyba nawet najtwardszy elektorat PIS w nie nie uwierzy.
Pierwszy raz od dłuższego czasu co do głosowania sejmowego przeważa u mnie strach a nie ciekawość. Protesty są... dość nieliczne. Sam jestem niestety teraz zamknięty "na wsi", więc dołączę najwyżej pojutrze. Młodzi nie czują wagi głosowania nad TVN. Moi rówieśnicy nie oglądają telewizji i nie rozumieją, że zniszczenie TVN, to de facto kilka dodatkowych punktów procentowych dla PiSu. Aborcja tak ruszyła ludzi, a teraz? Gdzie masy? Na wakacjach? Na grilu?
Straszne. Wynik głosowania może być bliski remisu i o losie Polski może decydować kilku szurów, sprzedawczyków i idiotów. Np. o losie Polski zadecyduje poseł Braun.
- Jak zagłosujesz pośle Braun?
- Niejaki Yoda, Żyd i...
Wprost cudownie.
Już nawet wyłączyłem telewizję. Nie mogę na to patrzeć. Idziemy drogą Kuby, Iranu i Rosji walcząc z imperialną propagandą amerykańskiego SZATANA.
Przyzwyczajenie, głupota i apatia to teraz najgorsi wrogowie. Zobaczymy jutro. Obawiam się, że wywalenie Gowina to zaostrzenie kursu, gra vabank i pęd na Wschód i dyktaturę.
Ale przynajmniej mamy kilka medali, co nie Pearl Jam? Jutro wieczorem puszczamy disco-recital Zenka na TVP?
"I sent you lilies now I want back those flowers"