03.09.2021, 06:17
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.09.2021, 06:22 przez DziadBorowy.)
(02.09.2021, 23:39)InspektorGadżet napisał(a): Kurde nie wiem, może i bym się zaszczepił ale boję się tej szczepionki. Poza tym, gdy widzę igłę to ogarnia mnie paniczny lęk
To ja napiszę Ci tak. Ryzyko śmierci przy standardowym podaniu kontrastu przy rezonansie magnetycznym wynosi 1:10 0000. Dla szczepionek jest co najmniej 10 razy mniejsze i nie odbiega od ryzyka, które ponosisz biorąc typowe antybiotyki. A igły nawet nie poczujesz bo takimi cieniutkimi szczepią.
Albo inaczej. Na kilkadziesiąt osób, które znam i się zaszczepiły - nikomu nie było nic poważnego. Co więcej nie słyszałem o ani jednym wiarygodnym przypadku typu "mój znajomy się zaszczepił i coś mu się stało". Z osób które zachorowały na wirusa kojarzę dwa zgony i kilka hospitalizacji - te ostatnie również u osób młodych - zdrowych jak rydz.
Więc bój się nie szczepionki a wirusa. I leć po modernę lub pfitzera. Jak się pośpieszysz to może jeszcze zdążysz przed największym burdelem.
No i pamiętaj, że prawdopodobnie część obostrzeń nie będzie dotyczyła zaszczepionych,
(03.09.2021, 06:08)lumberjack napisał(a): Jak myślicie, wprowadzą kolejny lokdałn? Ponoć gospodarka naszego kraju już by tego nie wytrzymała...
Myślę, że nie będą mieli wyboru. 50% ogółu populacji - niezaszczepione, 40% osób powyżej 80 lat - niezaszczepione, tempo przyrostu zachorowań jest o 160% większe niż we wrześniu 2020 a dodatkowo coraz więcej ludzi wszelkie środki ostrożności ma w dupie. Nie wiem na jakich podstawach rząd szacuje "czarny scenariusz" na 15k zachorowań dziennie skoro realistyczne jest około 30 000 a wykluczyć się nie da nawet 50 000 na dzień. Co gorsza myślę, że będą jak najdłużej starać się lockdownu nie wprowadzać, zrobią go dopiero jak ludzie zaczną umierać przed szpitalami - więc ostatecznie będzie musiał być dłuższy i cięższy.
Zapłacimy wszyscy za ludzką głupotę i antyszczepionkową propagandę.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"