Cytat:Postanowiłem obejrzeć pierwszy odcinek programu "Magia nagości. Polska" i porównać go z pierwszym odcinkiem brytyjskiego oryginału, w którym uczestnicy wybierają, z kim chcą iść na randkę na podstawie wyglądu nagiego ciała. Rodzima edycja zawiodła mnie praktycznie na całej linii, utrwalając szkodliwe stereotypy, które są przyczyną wielu kompleksów.
Brytyjski program "Naked Attraction", czyli "Magia nagości", wzbudza kontrowersje nieprzerwanie od 2016 r. Kiedy stacja Channel 4 pokazała pierwszy odcinek tej nagiej randki w ciemno, część widzów była oburzona ideą wybierania partnerów i partnerek tylko na podstawie ich ciała, a także zbliżeniami na narządy płciowe (do Ofcom, czyli Office of Communications, odpowiednika naszej Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji, zaczęły spływać liczne skargi). To nie zniechęciło jednak twórców formatu.
https://www.onet.pl/styl-zycia/noizz/mag...v,3796b4dc
Jestem głęboko zawiedziony "cywilizacją" Zachodu. Może powinni jednak przyjść jacyś muzułmanie i zaorać całe to gówno poczynając od Wielkiej Brytanii skąd ten kulturowy wysryw się wywodzi.
Cały czas wydaje mnie się, że wszystko już widziałem, a tu jednak okazuje się, że twórcy współczesnej kultury mogą upaść jeszcze niżej i niżej. Już nie wiedzą czym szokować. Ciekawe co będzie następne w kolejce do szokowania ludzi kiedy wszyscy już się do tego poziomu przyzwyczają. Aż się boję pomyśleć o przykładowych jeszcze niższych poziomach.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać