No dobrze, ale wpychany gdzie się da JPII jako pokazówka dla "prawdziwie polskiego betonu" powoduje, że z roku na rok przygasa nimb jego świętości, a coraz więcej młodzieży odwraca się od Kościoła. Tak jak napisałeś, @DziadBorowy, to działanie krótkofalowe, bo słabnący w dalszej przyszłości Kościół to słabnący PIS. I jak przekonuje mnie takie podejście u pisowskich dziadersów, którzy i tak wiele nie mają do stracenia, tak jakoś zgrzyta mi taki kurs u młodych wilczków. Przecież to jawne odbieranie sobie paliwa w czasie ery post-kaczyńskiej.
Dodam też, że Jarosław również był (i w niektórych kręgach nadal jest) uważany za wybitnego stratega, a jak się okazało kilka razy ów strateg wyrąbał się na swoje niezbyt atrakcyjne uzębienie. Choćby dlatego nie przeceniałbym zdolności aktorskich pisowskiej wierchuszki, choć z większością tego co napisaliście należy się jak najbardziej zgodzić.
Dodam też, że Jarosław również był (i w niektórych kręgach nadal jest) uważany za wybitnego stratega, a jak się okazało kilka razy ów strateg wyrąbał się na swoje niezbyt atrakcyjne uzębienie. Choćby dlatego nie przeceniałbym zdolności aktorskich pisowskiej wierchuszki, choć z większością tego co napisaliście należy się jak najbardziej zgodzić.
"Gdzie kończy się logika, tam zaczyna się administracja".
Nie cierpię administracji.
Jestem absolwentem administracji.
Chcę zmieniać administrację.
Nie cierpię administracji.
Jestem absolwentem administracji.
Chcę zmieniać administrację.