Maria Magdalena napisał(a):"Ewangelia Tomasza" w komentarzach Osho
Zdajesz sobie sprawe z tego że Osho był łasym na kasę mnaipulantem i guru sekty która prała ludziom mózgi? Jego sekta przeprowadziła nawet atak bioterrorystyczny w 1984 roku, na szczęście nikt nie poniósł śmierci. Serio taki jegomość mógłby napisać cokolwiek wartościowego żeby tracić na to czas?
MM napisał(a):Polecam gorąco, zwłaszcza katolikom zaglądającym na ten portal. Kopalnia wiedzy o współczesnym KRK, dla wiernych
Staszek Obirek jest mi to dobrze znany waszmość. Naprawdę sądzisz ze ten człowiek może być dla mnie autorytetem? Raczej nie będę uważał za autorytet osoby która jeszcze jako ksiądz chwaliła ateistę za zostanie rabinem, propagowała indyferentyzm, popierała Lutra czy jak sam pisze w jednej ze swoich książek
"Podróż była czasem absolutnego pogaństwa, nie chodziliśmy do Kościoła, nie odprawialiśmy mszy" - Przed Bogiem
Tutaj Pomijam rzeczywiste powody jego odejścia z zakonu. Dodać należy że Obierk porzucił wiarę chrześcijańską całkowicie
Obirek nie jest dla mnie ani odrobinę wiarygodny i obiektywny. Jaką wiedzę n.t. współczesnego Kościola może mieć osoba która od 16 lat nie jest (przynajmniej deklaratatywnym katplikiem)? Pytanie retoryczne. Gdyby taką książkę napisał np. ks. Jacek Salij to mógłbym ją potraktować poważnie i ją przeczytać