Cytat:InspektorGadżetNie , nie zdawałam sobie z tego sprawy. Dzięki za oświecenie. Książka jest tak nudna, że zostawiłam ją w połowie. Gościu mówi w kółko jedno i to samo. Dla mnie to bełkot.
Zdajesz sobie sprawe z tego że Osho był łasym na kasę mnaipulantem i guru sekty która prała ludziom mózgi? Jego sekta przeprowadziła nawet atak bioterrorystyczny w 1984 roku, na szczęście nikt nie poniósł śmierci. Serio taki jegomość mógłby napisać cokolwiek wartościowego żeby tracić na to czas?
Cytat:Adam
Mario Magdaleno napisalem dluzszy post, ale jakos go nie opublikowalo wiec krotko to co znalazlas w Empiku to polski przeklad "his Dark Materials", sprobuj moze ci sie spodoba. Dla mnie to ciekawa hipoteza filozoficzna ( ktora zreszta KRK bardzo zwalczal ) opakowana w format fantasy.
Czytam czasem teksty prof Obirka na "Studio Opinii" Bratkowskiego ( ktore tez ci Mario polecam ) i mam wrazenie ze dalej jest katolikiem i interesuja go sprawy polskiego Kosciola. Nie jest oczywiscie tradsem, wiec dla Quinque jest gorszy od samego diabla.
Miło że sprawdziłeś książki w empiku. Dziękuję Ci Adamie. Sięgnę po nie. Jak myślisz, czy mogą być w bibliotece? "Studio opinii" dodałam już do zakładek. Fajnie że podzieliłeś się tą stroną. Cenię sobie prof. Obirka za wiedzę i klasę z jaką rozstał się z zakonem. Myślę, że jego serce wciąż bije po ignacjańsku. Tego się nie da ot tak zostawić nawet jeśli się nie chodzi już do kościoła. Tak myślę, bo tak doświadczam.
Czy InsektorGażed z tego forum i Qunque z wiary.pl to ta sama osoba? Podobnie się oburzają na prof. Obirka.