DziadBorowy napisał(a): Wczorajsza konferencja pokazująca jak Kamiński i Błaszczak patrzą się na zdjęcie tego jak facet uprawia seks z krową znalezione rzekomo na telefonie jednego z uchodźców. Kolejny raz gdy jestem pewien, że PIS już osiągnął totalne dno - oni negatywnie mnie zaskakują. Takiego zbydlęcenia nie spodziewałem się nawet po nich.
A ja się spodziewałem. Przecież oczywistym jest, że jako fakt, kupi to większość wyborców, mnóstwo prymitywów i ksenofobów niezwiązanych z żadną partią. Ba, kupi to masa ludzi, którzy po prostu chcą widzieć imigrantów właśnie w taki sposób, bo im to na rękę. Antemurale wiecznie żywe...
Cytat:Swoją drogą sprytne z tym stanem wyjątkowym. O tym co na prawdę dzieje się na granicy można "dowiedzieć się" albo z mediów Łukaszenki albo z mediów PIS. Do wyboru do koloru - jedna propaganda warta drugiej.
Ale to konieczność z kilku względów. Po pierwsze nie kręcą się tam masy pikietujących refugewelcomeistów, po drugie nie ma starć, bardzo medialnych z resztą, po trzecie coś czuję, że Łukaszenka zbyt zdrowych to tych imigrantów nie wybiera. Jakiś zjadliwy covidek omega przy imigrancie trojańskim mógłby jednak wpaść, zwłaszcza przy natężeniu pikiet. No i powstał blok informacyjny. Na dobrą sprawę nie iadomo co się dzieje. Jakbyśmy mieli normalny rząd to Prezydent powinien ogłosić, że wpuszczamy wykształconych imigrantów i ich rodziny i on za nich ręczy, a resztę za 1000 dolców od łba. Z miejsca nastąpiłby szturm na Litwę czy Estonię a u nas problem by się skończył. Ale straszak by wtedy znikł, więc to tak nie będzie...
Sebastian Flak