Gladiator napisał(a): bert napisał
Cytat:Nie "krytyczne" a "polskojęzyczne". Ewentualnie "głównego nurtu". Czasem będą też "media zachodnie", jak już własnych nie starczy.
Robur zapomniał, jak wieloznaczne jest używanie "cudzysłowia"? Ja nie rozumiem, ja "rozumiem"...
Cytat:Dobrze, że rozumiesz na czym polega sprawa mediów polskojęzycznych i ich propagandy.
Prezentowałem niegdyś ten link, przetrwał.
Jeżeli sobie pomyślę, że pan Sommer, wydawca NCz i autor różnych odjechanych jutubek na temat korony, klimatu i Europy, nie wydaje już w Niemczech gazety sportowej*, to może tłumaczy jego pewne frustracje.
(*szybki risercz pokazał ostatni guglowalny numer gdzieś w roku 2008)
Cytat:Postawa niemiecka wzbudza moje uznanie, uważam, że powinniśmy ich w tym naśladować. Oczywistym jest - kto płaci, ten wymaga, reprezentuje się zawsze interes właściciela. W bajeczki o "kapitale bez narodowości" nikt już nie wierzy, było minęło.
Jakoś dziwnie prasa należąca do Springera była autorką takich nagłówków:
![[Obrazek: polen2-medien-050608.jpg]](https://www.augsburger-allgemeine.de/img/migration/crop3771831/6272807367-cv3_4-w390/polen2-medien-050608.jpg)
Springer inwestował też w odchylony na prawo Dziennik, a krytyką rządu PiS się specjalnie nie splamił.
Cytat:Imperium rzymskie uczyło prymitywnych Galów kultury i jakoś obecni Francuzi nie padają plackiem przed Włochami z tego powodu.
No to Polacy od USA nauczyli się co najwyżej robienia hamburgerów i hotdogów, a powszechne kolanobicie ma się dobrze.
A w związku z powyższym germanofobicznym wtrętem przypomnijmy, że celem ataków PiS wcale nie jest "polskojęzyczna" prasa z udziałem niemieckim. Ale ta z udziałem hamerykańskim właśnie. Ironia?
Wszystko ma swój czas
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Koh 3:1-8 (edycje własne)
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Spoiler!