Mustafa Mond napisał(a): @DziadBorowy
Chu wie, co zrobią potem ci ludzie. Zjedzą te konie, jak będzie kryzys? Oczywiście mała mniejszość ludzi wydaje kasę tak głupio (choć to mniejszość barwna i wyróżniająca się), ale są dla mnie symbolem jakości naszego rządu. Mogliby do tego rządu wejść i nie byłoby różnicy.
Czy ja wiem czy mała? Mnie się wydaje, że zdecydowana większość wydaje 500+ na konsumpcję. W ofercie Ministerstwa Finansów są np całkiem przyzwoicie jak na ten moment oprocentowane obligacje rodzinne, na które można przeznaczać kasę z 500+ bezpiecznie ją inwestując. Cieszą się one znikomym zainteresowaniem.
Tak też jakoś zauważyłem, że w Polsce przestano szanować żywność i zbiegło się to z wprowadzeniem 500+ - ot przed 2015 rokiem widok frytek wysypanych na ulicę, niedojedzonej zapiekanki, burgera czy Kebaba praktycznie się nie zdarzał. Ostatnio po osiedlu muszę chodzić z psem w kagańcu bo tyle tego ustrojstwa leży, że ciągle coś zżerał a potem miał sraczkę. A robią to głównie pięćśset plusowe dzieciaki.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"