To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy zapłodnienie Maryi w celu urodzenia Jezusa można porównać do in vitro?
lumberjack napisał(a): Tak, przy takim podejściu do tematu masz rację. Ale dziwi mnie podejście Teisty.  Gdyż to co on napisał i to co ty napisałeś to podejście naturalistyczne a nie teistyczne. Dziwne, że Teista napisał coś ateistycznego.
Mylisz się Lumberjack, mylisz się bardzo.
Jak Ateista może zastanawiać się nad śmiercią Boga jeśli uważa, że On nie istnieje? Nad śmiercią Boga może zastanawiać się tylko Teista. Tematu nie może też rozważać niewierzący - bo nie wierzy. Wierzący też nie może rozważać tego problemu, bo wierzący nigdy  nie uwierzy  w śmierć ostatniego człowieka wierzącego, a więc i w możliwą śmierć Boga.
W mojej i Dammego wypowiedzi nie ma nic ateistycznego. Tym problemem zajmuje się dział teologii ortodoksyjnej i teologii analitycznej. Ateizm jest wolny od obowiązku analizowania tego tematu.
Jeśli kiedyś był Bóg, a teraz Go nie ma, albo kiedyś umrze, powinno być możliwe wskazanie dlaczego ta zmiana nastąpiła/ nastąpi, kiedy się dokonała/ dokona i kto jest za nią odpowiedzialny.
Cytat:Później rzeczywiście miałem coraz większy ubaw i to też pokazuje jaki mam stosunek do Boga, który przez ludzi poddany jest terapii ewolucyjnej . Koniec tej ewolucji jest tragiczny. Bóg zostaje ubezwłasnowolniony przez człowieka, później ma absolutny zakaz ingerencji w Świat, a następnie zostaje zapomniany i umiera. Może Go uratować tylko armagedon.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Czy zapłodnienie Maryi w celu urodzenia Jezusa można porównać do in vitro? - przez Teista - 14.10.2021, 17:56

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości