kmat napisał(a): Morawiecki może i struga wariata, ale w chałupie chleje ze szczęścia. W końcu ta IIIWS to rozgrywa się między UE a Ziobrą. Ciekawe kto wygra..
No nie wiem. Morawiecki jak dla mnie ostatnio nonstop przegrywa. Już są ploty, że Błaszczak ma go zastąpić. Takim tekstem o III WŚ i kompromitacją w Ojroparlemencie Vateusz traci jedną z ostatnich zalet w oczach JarKacza - bycie "cywilizowaną twarzą PiSu", która coś na Zachodzie może załatwić. Ten tekst o III WŚ to jakaś żałosna próba wkupienia się w łaski Kaczyńskiego i aparatu PiSu, by go nie spierdolili ze stanowiska premiera. Próba ogółem głupia, bo wynika z desperacji. Nie wiem, jak musiałby zaspokoić Kaczyńskiego, by ten wybaczył mu nazwanie go "dziadem". No bo gdzie jest Dworczyk? Ni ma Dworczyka z nami.
Jedyną zaletą Morawieckiego jest już w miarę dobry wynik zaufania społecznego.
No a tak poza tym Płaszczak i Kaczyński zapowiedzieli m.in. podwyższenie wydatków na wojsko z 2,4% PKB do 5% (według Zemke). Idziemy w kierunku modelu tureckiego ostro i wyraźnie. Oby zwielokrotnieniem i przekupieniem żołnierzy PiS nie chciał zrobić nam dyktaturki... Zapewne PiS chce tworzyć dalej atmosferę strachu i zyskiwać tak poparcie. No ale nie zdziwię się, jeżeli w grę wchodzi odklejenie od rzeczywistości Kaczyńskiego i innych nieudolnych fanatyków na "prawicy". Dawanie takiej kasy na wojsko, gdy usługi publiczne leżą, a ludzie cierpią przez drożyznę? Bezsens. No ale jeżeli rządzi nami Jarosław "opozycja i Rosja zabiły mi brata" Kaczyński i Zbigniew "elita i lekarze zabili mi ojca" Ziobro, to ciężko by nie było takich szaleństw.
"I sent you lilies now I want back those flowers"