E.T. napisał(a): Na razie, to ja się obawiam o stan oddziałów ginekologicznych i neonatologicznych w naszych szpitalach, w szczególności o braki kadrowe spowodowane unikaniem potencjalnej odpowiedzialności i obciążających psychicznie warunków pracy.Rządzących interesuje jedynie katobolszewicki terror sukienkowych pedofili, co ma niestety swe odbicie w katoelektoracie. Kuleje nie tylko ginekologia, neonatologia, lecz również dziecięca psychiatria. A idą skurwysyńskie czasy dla młodych.
DziadBorowy napisał(a): Czy się ucieszą - nie wiem. Ale w to, że da im się wmówić, że za podwyżki winni są "oni" (uprawnienia CO2, Unia Europejska, OPEC, "bo wszędzie jest inflacja) a PIS o zwykłych ludzi dba i im w przeciwieństwie do PO daje - jestem przekonany.
W katobolszewickiej Polszy sprawdzi się stalinowski schemat szukania i rozprawy z wrogimi elementami. Tego jestem więcej niż pewien.
DziadBorowy napisał(a): Wracając do tematu. Wyrok tzw. TK w sprawie aborcji zdaje się rodzić coraz bardziej nieciekawe konsekwencje:
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/...=BoxOpImg3
Cytat:Do tej pory płód z wadą śmiertelną, zagrażający życiu zdrowego płodu, terminowano. Dzięki temu drugie z bliźniąt mogło przeżyć. W obecnej sytuacji w związku z zakazem terminowania płodów śmiertelnie chorych, życie drugiego bliźniąt skazane jest na śmierć"
Polacy to naród oportunistów - w końcu potrafili się na 123 lata urządzić w dupie. Dopóki nie będą latać butelki z benzyna w stronę milicji biur Putina i Spółki, dopóty nic się nie ruszy.
Diejenigen, die entscheiden, sind nicht gewählt, und diejenigen, die gewählt werden, haben nichts zu entscheiden - Horst Seehofer, CSU.