lumberjack napisał(a): Weź przestań. Jeśli ci tylko ulży to możesz mi nawet napisać, że jestem tępym chujem i wszystko będzie git
Tępym? Dla mnie zawsze będziesz najostrzejszym chujem tego forum. Bez urazy.
Cytat:Niech będzie, że i z tego i z tegoTen chłopak pojechał bronić mienia ponoć jakiejś konkretnej stacji benzynowej, a skończył na obronie własnego życia.
No właśnie, jak wczytuję się w tę historię, to on próbował się ustawić jako obrońca tego i owego, ale go wyrzucano. Nikt nie chciał mieć jakiegoś samotnego wilka na parkingu. Z drugiej strony, były też mniej lub bardziej zorganizowane grupy samozwańczych obrońców, więc nie jest tak jak pisałem, że Kyle był tam tylko jeden sam. Był sam, bo się w żadną grupę nie załapał.
Cytat:Ale to w ogóle strzelił jeszcze jakiś inny gościu stojący gdzieś w pobliżu.
Tu dochodzimy do obrazku, jak to wspaniale jest żyć w kraju z powszechnym dostępem do broni palnej. Ktoś strzelił w powietrze (ponoć), więc ktoś inny wpakował cztery kule w faceta z reklamówką.
Cytat:A nie wiem, ale to co wrzuciłeś ukazuje straż obywatelską jako ludzi wymierzających na własną rękę karę śmierci oraz pokazuje ją jako rasistów z KKK. Straż obywatelska do której linka wrzuciłem miała na celu utrzymanie porządku w chaosie bez jakichś rasizmów i samosądnych kar śmierci i o taką mi chodziło.
A KKK miało na początku bronić wdów i sierot. Serio, bez sarkazmu. Zresztą, unioniści mieli też i swoich vigilliantów. Sama historia ma w tle drugą poprawkę do konstytucji i - teoretyczne - prawo do tworzenia takich "milicji obywatelskich". Tyle że to prawo zbyt często staje się polem działania dla grup, no właśnie.
Cytat:Ta, jasne. Dodatkowo każdy lewak wierzy, że walczy z faszyzmem, a wtedy wszystkie chwyty dozwolone.
No dobra, "zgodnie z zeznaniami przed sądem", powinienem był napisać.
Cytat:Gdyby Kyle był na amoku to by strzelał do ludzi, a nie uciekał przed nimi.
Albo zmieniał pozycję?
Cytat:Zaczęli powstrzymywać go jeszcze zanim kogoś zabił i wtedy kiedy uciekał przed nimi. A zabił tylko ich kiedy go dopadli kiedy leżał na ziemi. To ja mogę w sumie każdemu na ulicy jebnąć, bo może w każdej chwili stać się aktywnym gwałcicielem.
Zeby ta metafora miała jakiś sens, to musiałbyś być goniony przez bandę feminazistek, nieumyślnie zgwałcić jedną, a potem przy dalszej ucieczce zgwałcić kolejną i zmolestować trzecią. Ale nie da się nieumyślnie lub przypadkowo zgwałcić (choć wielu oskarżanych tak twierdzi).
Cytat:Serio. Ja żem cywilizacja śmierci - popieranie aborcji i eutanazji to coś co czyni mnie lewakiem w oczach konserwatystów.
Jesteś ateistą, to powinno starczać.
Wszystko ma swój czas
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Koh 3:1-8 (edycje własne)
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Spoiler!