27.11.2021, 00:28
(25.11.2021, 15:03)DziadBorowy napisał(a): Niezależnie od subiektywnego odczucia odnośnie wysokości podatków środki finansowe jakie trafiają do służby zdrowia w formie składek są zbyt małe.
To jakie będą odpowiednie? I ile z tego powodu wzrosną znów ceny usług i towarów? Przecież to nieustanne podnoszenie ZUSu jest nieustannym zwiększaniem inflacji.
(25.11.2021, 19:21)Iselin napisał(a): Chyba zdążyłam się zaszczepić, zanim zaczęli wysyłać, bo nic nie dostałam.
A ja ciekaw jestem jak zniosę kolejną szczepionkę po dwóch astrach zenekach i niedawnym przechorowaniu covida.
Moje ojce z kolei już po trzeciej dawce fajzera i tak jak przy dwóch pierwszych nie narzekali tak teraz było/jest gorzej, ale bez tragedii.
(25.11.2021, 19:21)Iselin napisał(a): To fakt. Leczenie po prostu dużo kosztuje. Zawsze.
Nom... Najgorsze jest to, że się płaci te składki, a potem i tak trza zasuwać prywatnie do kardiologa, ortopedy, dentysty etc. (jeśli się nie chce czekać kilku tygodni lub miesięcy).
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać