Gladiator napisał(a): Dwa Litry Wody napisał
Cytat:Natomiast media „rządowe”, takie jak TVP, nie dość, że nie reprezentują wcale interesu państwa, a interes Partii, to jeszcze z takiej rozliczalności są całkowicie wyłączone – choćby nie wiem jak źle zarządzane, zawsze mogą liczyć, że wdzięczna Partia za pomocą państwowych zasobów (preferencyjny kredyt w państwowym banku lub bezpośrednia dotacja z budżetu) sfinansuje ich bieżące i przyszłe potrzeby. A za to płacą już nie konsumenci, czy nawet klienci takich „rządowych” mediów, ale podatnicy.
Na pewno media publiczne nie powinny być tak drastycznie związane z jedną opcją. Wynika to z braku możliwości stworzenia takiej platformy jak Fox news w USA nie tylko w Polsce, ale i Europie. Myślę, że po zmianie władzy już wszystkie najważniejsze media w Polsce łącznie z TVP będą jednogłośnie potępiać PiSa i problem się niebawem rozwiąże.
Zastanawia mnie jedna rzecz. Po co selektywnie cytować kogoś i nie odnosić się w ogóle do cytowanego fragmentu? Zdajesz sobie sprawę, że pisząc takie farmazony gdzieś na świecie ginie kotek? To nie forum katolika, tutaj taka propaganda i zmiana tematu nie przejdzie.