To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy zapłodnienie Maryi w celu urodzenia Jezusa można porównać do in vitro?
dammy:
Cytat:W Europie Zachodniej jeszcze do niedawna był odwrotny trend. Zmniejszania wymiaru pracy. Ludzie generalnie mniej pracują niż chociażby w międzywojniu. Chęć do większego wymiaru pracy często pokrywa się z rosnącymi kosztami życia i aspiracjami.
Pewnie, że mniej pracują, ale to też zasługa taniej energii która przyczyniła się ogólnie do boomu gospodarczego. W miedzywojniu  ludzie zapewnie czytali książki przy lampach naftowych. Jeśli energia będzie droga dzieki socjalistom, opieka socjalna kosztowna to państwa nie wyrobią finansowo. Zresztą już są podobno pierwsze symptomy roskladu państw opiekuńczych i powolne odcinanie ludzi od socjalu. Bo na dłuższą metę to jest droga do upadku.

Cytat:Tak, demoniczne niesprecyzowane bliżej państwo narzuca ludziom co mają myśleć. Rozumiem taką sytuację w autorytaryzmach czy totalitaryzmach, ale w systemach demokratycznych mamy media różnej maści i opozycję. I ludziom nie da się wszystkiego narzucić. Po to w krajach demokratycznych wprowadzono urlopy macierzyńskie, żeby kobiety w zaawansowanej ciąży i tuż po porodzie od pracy uwolnić dając im świadczenia socjalne. Jeśli jakiś debil twierdzi, że kobiety nie rodzą, bo stały się wygodnickie to nie znaczy, że wszyscy tak sądzą. Kobiety są przeróżne i nie da się je wpasować w jeden szablon.
Ludziom można obecnie wszystko narzucić, od tego są media głównego nurtu, które są odpowiedzialne za masowe pranie mozgu, a z drugiej strony w erze marketingu, reklamy, kiedy ludzie przestali reagować na ewidentne kłamstwa i manipulacje w reklamach, ogłupianie jest jeszcze łatwiejsze.

Cytat:To podaj mi przykład takiego kapitalizmu. Po neoliberalnych reformach zainicjowanych przez Reagana wzrost mediany zarobków po uwzględnieniu siły nabywczej w USA na przestrzeni 40 lat siadł. Choć raz rósł raz spadał. Ale ostatecznie dziś jest taki jak na pocz. lat 80-tych XX wieku
Co to jest wzrost mediany?

gaska:
Cytat:Kobiety nie rodzą bo stały się wygodnickie. A kobiety powinny się ukrzyżować 10ciorgiem dzieci lub przynajmniej jednym bobasem srającym kupki?
Dlaczego ktoś popstrykuje mnie w pupę, że nie mam dzieci - chyba powinien pilnować swojego nosa?
Nieposiadanie dzieci to jest niezdrowe zachowanie, aspołeczne, antykościelne? Trzeba się z tego tłumaczyć przed ciżbą kościelną oraz mamuśkami ciągnącymi piszczące bobasy?
Przepraszam zgrzeszyłam, nie mam bobasa ale dajcie mi na chleb i na czynsz, bardzo proszę...
Teraz najwięcej bachorów rodzą zamożne kobiety, takie co mają dla każdego bachora gotowe mieszkanie i samochód. A dzieci, które miały nieszczęście urodzić się w katolickich domach, w których potępia się antykoncepcję, muszą całe życie pracować na podstawowe potrzeby egzystencjalne.
Rozsadziło mi antenę.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Czy zapłodnienie Maryi w celu urodzenia Jezusa można porównać do in vitro? - przez Rodica - 28.12.2021, 12:46

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości