Iselin napisał(a): Jeśli ktoś mówi, że straci kilka stów rocznie w stosunku do starych przepisów, to informacja, czy tej osobie zostanie na rękę 100 tysięcy, czy dwadzieścia tysięcy, mówi dość dużo. Na przykład w kontekście narzekania tejże osoby, że tu się nie da żyyyyyć.
Ale faktu, że straci kilka stów miesięcznie (nie rocznie) to nie zmieni. Wpłynie tylko na Twój odbiór faktu, że straci kilka stów miesięcznie.
Iselin napisał(a): Nie rozumiem tego, co napisałeś
Kwota wolna jest opodatkowana 9% podatkiem zwanym dla niepoznaki "składką zdrowotną, której nie można odliczyć". Dotychczas tak nie było.
Iselin napisał(a): Taki ktoś może być w.urwiony. Miejmy nadzieję, że chodzi o ten pierdolnik z PIT-2 i zaraz im oddadzą.
Nie oddadzą. PIT-2 tylko trochę złagodzi skalę straty na Polskim Wale, ale nie załatwi problemu. W kontekście rozporządzenia-co-wcale-nie zmienia-sposobu-liczenia-zaliczki już parę osób to liczyło.
Sofeicz napisał(a): Dzisiaj zapłaciłem ZUS ale okazuje się, że chyba powinienem zapłacić podwójny w grudniu, bo teraz może nie będę mógł odliczyć składki zdrowotnej (pomimo iż zapłaciłem za grudzień).Pewnie kilka stów w plecy.K... ich pisowska mać!
Ano. O tym było tak głośno, że pomyślałem, że każdy o tym słyszał.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd