Artykuł o ekonomicznych aspektach produkcji mięsa.
https://subiektywnieofinansach.pl/dlacze...od-warzyw/
W skrócie - mięso kosztuje tak mało tylko dlatego, że Kapitan Państwo zabiera wszystkim w podatkach i dofinansowuje producentów mięsa. Co gorsza większość tych dotacji nie trafia jak ludzie myślą do małych lokalnych producentów - ale do największych przemysłowych korporacji. Drugim powodem są na prawdę fatalne warunki w których hodowane są przemysłowo zwierzęta na ubój.
https://subiektywnieofinansach.pl/dlacze...od-warzyw/
W skrócie - mięso kosztuje tak mało tylko dlatego, że Kapitan Państwo zabiera wszystkim w podatkach i dofinansowuje producentów mięsa. Co gorsza większość tych dotacji nie trafia jak ludzie myślą do małych lokalnych producentów - ale do największych przemysłowych korporacji. Drugim powodem są na prawdę fatalne warunki w których hodowane są przemysłowo zwierzęta na ubój.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"

