05.02.2022, 20:45
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.02.2022, 20:54 przez DziadBorowy.)
(05.02.2022, 20:25)InspektorGadżet napisał(a): Proszę tutejszych użytkowników o podanie pomysłów co rząd mógłby zrobić żeby zachęcić do szczepień. W internecie nie brakuje rządowych stronek które tłumaczą że szczepionki są bezpieczne. W TV to nie wiem bo prawie nie oglądam. Była jakaś loteria. Jakieś kampanie z "celebrytami". Chyba rzeczywiście jedynym sposobem będzie płacenie ludziom za zaszczepienie. Wszyscy tylko potrafią rzygać na PiS (sam już mówiłem to wiele razy że mam krytyczny do nich stosunek) a nikt nie potrafi przedstawić dobrych pomysłów jak zachęcać ludzi do szczepień
Już pisałem. Dobra kampania reklamowa oparta nie tylko na emocjach ale na faktach. Rzetelne dane z badań naukowych - podane w przystępnej dla zwykłego użytkownika formie. Tłumaczenie dlaczego szczepionki są bezpieczne, dlaczego udało się je tak szybko opracować, dlaczego NOPy po szczepionkach są mniej groźne niż zachorowanie na covida itd.Takie TVP powinno bombardować tym częściej niż "winą Tuska"
Tymczasem kampania była niemrawa, jak jakieś bilboardy się pojawiały to ograniczały się do "jestem celebrytą i się zaszczepiłem". A jak już są jakieś informacje na stronach rządowych to one nie tłumaczą, że szczepionki są bezpieczne. One ogłaszają, że szczepionki są bezpieczne. To ogromna różnica.
Co gorsza np. sposób w jaki rząd liczy stosunek zgonów wśród zaszczepionych do nieszczepionych ma poważny błąd metodologiczny który z łatwością może być użyty przez antyszczepiów
Druga sprawa - twarde i bezwzględne pacyfikowanie antyszczepionkowców we własnej partii. Podważasz sens szczepień - wypad. A tak mamy niespójny przekaz - minister swoje, premier swoje a szeregowi posłowie hulaj dusza piekła nie ma - pierdolą swoje "antysanitarystyczno-antyszczepionkowe" farmazony.
Trzecia sprawa - wzięcie za mordę tą część mediów, która jest na związana z PIS. Skoro rozmaite "Radia Maryja" i inne "Gazety Polskie" nie pomagają - to niech chociaż nie przeszkadzają i nie sieją antyszczepionkowego fermetnu.
Co do pomysłów to można też wziąć pomysł lewicy i zwyczajnie wpisać szczepionkę na covid do kalendarza obowiązkowych szczepień. Chociażby wyłącznie w grupach ryzyka.
Cytat:Ale przecież to lewactwo chce wprowadzić segregację. To śmieszne ze jeśli chodzi o zabicie nienarodoznego dziecka któremu nie daje się prawa wyboru, to lewica jest pierwsza. A jak ktoś z własnej woli i na własne ryzyko się nie szczepi i nie uważa to wtedy mamy wielki lament. Całe to pieprzenie o wolności jest o kant dupy rozdupić
To śmieszne, że prawicowi fanatycy bardziej cenią dobro zlepka komórek, który nie ma nawet mózgu niż życie świadomej osoby dorosłej. Całe to pieprzenie o ochronie życia jest o kand dupy rozbić. Ale to nie na ten wątek temat.
A brak szczepienia to nie jest ryzyko tylko dla osoby niezaszczepionej. Było to przerabiane setki razy:
Cytat:nawet jeżeli dało by się dowieść, że zaszczepieni zarażają innych w miejscach publicznych tak samo jak niezaszczepieni to niezaszczepieni wciąż będą chorować ciężej przez co będą stanowić większe obciążenie dla systemu opieki zdrowotnej a co za tym idzie dla całego społeczeństwa. W związku z tym ograniczenia w dostępnie do usług dla niezaszczepionych są społecznie tak samo korzystne jak ograniczenia w prowadzeniu pojazdów dla osób nietrzeźwych i utrzymywanie "segregacji alkoholowej".
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"