InspektorGadżet napisał(a): Tak jak zoofileKwestia zoofilii zawiera się w sferze mocno kontrowersyjnej. Wiadomo, że zwierzę ma ograniczone możliwości wyrażenia zgody. Choć są kraje, gdzie zoofilia jest legalna. O jakimś systemowym prześladowaniu ludzi dymających drzewa nie słyszałem.
Cytat:Kiedyś twierdziliście że to geje i lesbijki itd. A teraz twierdzisz ze wszyscyCo wszyscy i co się zawiera w „itd.”?![]()
Cytat:No i co.No nie wiem co. To Ty napisałeś, że fakt istnienia takich zgromadzeń implikuje jakąś ideologię, a nie ja. Więc to Ty z tego faktu wyciągaj teraz wnioski.
Cytat:W jaki sposób zmusza to kogoś do akceptacji tego związku?No przecież małżeństwo pociąga za sobą określone skutki prawne. Więc jeśli np. jestem urzędnikiem, który ma załatwić jakąś sprawę dla małżeństwa i prawo przewiduje jakieś przywileje dla pary małżeńskiej, to muszę to prawo zastowować, nawet jeśli związek tych dwóch osób jest mi jakoś nie w smak.
Cytat:Albo ze ślub określa poglądy społeczneNie „ślub określa poglądy społeczne”, tylko ślub ma skutki społeczne. A skoro ślub ma skutki społeczne, to pogląd, kto powinien mieć prawo zawierać śluby, a kto nie jest poglądem społecznym.
Cytat:E.T., To teraz jeszcze wykaż że powodem przejścia tych marszów jest heteroseksualizmPowodem nie jest heteroseksualizm per se, bo przecież wielu heteroseksualistów nie chodzi w takich marszach, a wręcz przeciwnie — heteroseksualiści uczestniczą często w paradach równości. Powodem tych marszów jest ideologia, która nakazuje bronić heteronormatywnego modelu rodziny.