InspektorGadżet napisał(a): Definiowałem, ideologia toNIe czytasz tego co piszę. Nie twierdzę, że błędnie definiujesz pojęcie „ideologia”. Twierdzę, że nie umiesz wykazać, że LGBT głoszą jakąś ideologię specyficzną dla tej grupy i kontrowersyjną.
Cytat:LGBT spełnia kryterium "grupy społecznej wyrażającej swe interesy".Czyli np. liberalizm gospodarczy to jest „ideologia prywaciarzy”. Wobec tego zasadnym jest stwierdzenie, że prywaciarze nie są ludźmi. Prywaciarze są ideologią. Tak?
Cytat:Ergo, według was ideologia ma być kontrowersyjna.Nie. Ja nie twierdzę, że ideologia musi być kontrowersyjna. Ale skoro z nią walczycie, a inni jej bronią, to widocznie jest.
Cytat:Mi z chłopem też się zabrania.Aha. Czyli np. jeśli (analogia autorstwa Koroluka), jeśli państwo szariackie zabrania czytać Biblii, ale pozwala czytać Koran, to nie można mówić o „prześladowaniu chrześcijan”. Wszak zarówno muzułmanin, jak i chrześcijanin mają te same prawa. Tak jest?
Cytat:Dlatego wyprowadzacie kryterium o "własnej woli"Bo definiowanie „wolności” bez uwzględnienia cech indywidualnych prowadzi do absurdów. Przymuszanie dzieci do używania prawej ręki jest opresyjne dla leworęcznych. I uzasadnienie „ale przecież praworęczni też muszą używać prawej ręki” tego nie zmieni.
Cytat:Pisałem o lewakach i antyklerykalach.Na tym forum z pewnością jest wielu lewaków i jeszcze więcej antyklerykałów.
Cytat:Jak komunizm określał proletariat i lud pracującyNie. Słowo „komunizm” od zawsze określało ideologię. Ludzie walczący z komunizmem mówią „walczę z komunizmem”. Nikt (normalny) nie gada „proletariat i lud pracujący to nie ludzie, tylko ideologia”.