Sofeicz napisał(a): Hola, hola, nie podniecaj się
Za późno, już doszedłem.
Sofeicz napisał(a): ranny niedźwiedź jest groźniejszy niż śpiący.
A on spał w ogóle? Od lat się panoszył i czepiał słabszych.
Rosja rozumie tylko język siły. Niestety nie da się z nią pogadać i coś wytłumaczyć - musi dostać po głowie. Musi być ranna aby zrozumiała, że nie może robić co się jej żywnie podoba. To jest XXI wiek, a nie czasy Hitlera i Stalina. Internet, samochody, samoloty etc. - teraz się robi biznes, a nie równa z ziemią miasta.
Boję się, że po swojej porażce, po rozpadnięciu się i ukaraniu przez cały świat Rosja znajdzie się w sytuacji Niemiec po przegranej I WŚ. Tego bym nie chciał - sfrustrowanych przegrańców i straceńców z wielkim resentymentem i dostępem do atomówek. Mam nadzieję, że jak już ruscy dostaną dobrze po łapach, to jednak wyciągnie się ich z izolacji i z sankcji - w zamian za ewentualne dobre zachowanie. Aby tam się nie pojawił idiota większy od Putlera.
Sofeicz napisał(a): Oni będą żreć trawę z błotem, a będą szli.
Oni nie są jakimiś nadludźmi
Ani mega twardzielami. Popatrz na tych chuderlawych zestrachanych chłopczyków z poboru - to właśnie oni są tacy wytrzymali? Żaden z nich nie wygląda mi na Beara Gryllsa...Ja dziś miałem wyjątkowo tyle rzeczy do zrobienia, ze od śniadania brak czasu - nie jadłem nic aż do teraz - strasznie to osłabia organizm. Aż nie chce myśleć co musi sobie czuć niedożywiony żołnierz w zimowych warunkach.
Sofeicz napisał(a): Mają jeszcze w odwodzie 800.000 sołdatów - kupa naroda.
I ogromny kraj do utrzymania w kupie.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać