lumberjack napisał(a): Nie wiem ile razy trzeba tłumaczyć refudżisłelkomistom różne podstawowe sprawy - że jak jest wojna i już się ucieka aby znaleźć schronienie, to do pierwszego najbliższego kraju, w którym woja się nie toczy.Jak będziesz kiedyś uciekał przed wojną albo prześladowaniem, to możesz, jeśli chcesz, się do tych, wyciągniętych z dupy przez ruskich trolli zasad będziesz stosować. Ale nie życzę Ci tego.
Cytat:Po drugie ucieka się dziećmi i kobietami, a nie facetami w sile wieku. Facety idą na wojnę jak Ukraińcy.Jedni idą, a inni nie idą. Już pisałem, że to jest tylko narracja, że Syryjczycy nie walczo, a Ukraińcy walczo. I tu i tu uciekają osoby różnych płci.
Cytat:Ale ja, z twojej perspektywy, jestem pojebemNie, nie jesteś. Jesteś Gabe.
Cytat:To jest inny typ ludzi, inna kultura i inna mentalność niż Ahmed z 2015. Wobec Ukraińców ludzie mają szacunek i podziw. Czemu tak nie było wobec Ahmedów?Odpowiedź jest prosta. Ale Ci się nie spodoba.
Cytat:Tak ja szczerze uważam, a za debili to mają chyba ludzi refudżisłekomiści, którzy myślą, że wszystko skończyłoby sie na kilku wpuszczonych imigrantach.Ale przecież i tak się nie skończyło na kilku wpuszczonych imigrantach.
Cytat:Pomagać trza ale z głową. Wpuszczanie każdego jak leci bez żadnej weryfikacji to był debilizm.Ale przecież tego nikt nie postuluje. No może poza jakimiś skrajnymi anarcholami.
Cytat:Głupoty gadasz. Polacy nie są rasistami. Przynajmniej większość.Ale ci, którzy leją uchodźców za to, że mają zbyt ciemną skórę — są. I chciałbym wierzyć, że to nie są Polacy, ale niestety prawdziwi Szkoci mi nie pozwalają.