dammy:
zefciu:
Cytat:Tak twierdzi osoba, która do wczoraj uważała, że nie istnieją żadne badania na temat terapii konwersyjnej, a okazało się, że jest ich multum.Nie chce mi się zagłębiać w to, na czym polega terapia konwersyjna ale brzmi strasznie i sugeruje już z nazwy, ze pacjentów poddaje się jakimś torturom i na siłę chce się ich zmieniać. Jest to terapia z tego co wiem, bardzo krytykowana i nieetyczna.
Cytat:To może jeszcze wspomnij o braku dowodów na skuteczność tej terapii w tym artykule?A która choroba psychiczna jest uleczalna?
Cytat:czyli jak rozumiem uważa, że "staroświeckie" bardziej opresyjne metody wychowawcze sprzyjają homoseksualizmowi. Więc w takim XIX wieku gdzie owe metody dominowały to czasy rojące się od kryptohomosiów. Jakieś potwierdzenie?A ktoś robił jakieś badania?
Cytat:Tak twierdzi osoba, która nie ma pojęcia o współczesnej dietetyce. Bez osiągnięć dietetyki nie byłoby współczesnych skoków narciarskich czy innych dyscyplin sportowych takich jakie obecnie znamy.I pewnie ci sportowcy jedzą soję a nie mleko, które sprawia, że będziesz kaleką.
Cytat:Natomiast o tym czy ktoś zostanie osobą o preferencjach heteroseksualnych czy homoseksualnych czynniki kulturowe czy społeczne nie decydują. Widać to na przykładach bliźniąt jednojajowych, które mimo identycznych warunków wychowywania potrafią się różnić skłonnościami seksualnymi. Stąd podejrzewa się wpływu zmian o charakterze epigenetycznych bądź kombinacji wielu czynników.Od kiedy to bliźnięta są identyczne, ryzyko występowania różnych chorób waha się od 5% do 90% mimo identycznych warunków w jakich się wychowują. Tak więc, niektóre choroby zależne są głównie od czynników środowiskowych, zwłaszcza te, których zbiezność występuje rzadziej niż 50%.
zefciu:
Cytat:No i? Dostrzegasz różnicę między rytualnym cweleniem osoby „niższej w hierarchii”, a romantyczno-seksualną relacją dwóch dorosłych ludzi? Czy będziesz udawała, że nie dostrzegasz. Bo naprawdę nie życzę Ci, żeby ktoś Ci różnicę między gwałtem a seksem konsensualnym zademonstrował w praktyce, ale jak słyszę takie gadanie…Upierasz się, że związki romantyczne miedzy osobami tej samej płci są dobrowolne ale czy są świadome? Udowodnij, że dobrowolność jest tożsama ze samowiadomością. Ludzie pod hipnozą też wykonują pewne rzeczy dobrowolnie ale nie są zbyt tego świadomi.
Rozsadziło mi antenę.