Cytat:21:02
Izrael nie przygotowuje obecnie sankcji wobec Rosji ani rosyjskich oligarchów - powiedzieli we wtorek wysocy rangą urzędnicy izraelscy portalowi "Times of Israel". W ostatnich latach nawet kilkudziesięciu rosyjsko-żydowskich magnatów finansowych zamieszkało w Izraelu lub przyjęło izraelskie obywatelstwo.
Żydy mają u mnie minusa. Kiedyś byłem proizraelski, ale teraz już tak za nimi nie będę. Oni to tylko o swoich holokaustach pamiętają, a co się tam gdzieś jakimś gojom przydarza to w dupie mają.
DziadBorowy napisał(a): Opozycja z rządem powtarzają zgodnie, że ta wyprawa to "wspaniały symbol poparcia dla Ukrainy ze strony EU". Ja tam jestem sceptyczny i nie za bardzo widzę co Ukraina na ten moment przez to zyska
Może też chodzi o to, że nie będzie miała poczucia osamotnienia? Czyli będzie miała lepsze morale.
Może chodzi o to, że rządy innych państw nie chcąc się tam zjawić dając tym samym publiczny wyraz braku wiary w to, ze Ukraina się obroni?
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać