Rodica napisał(a): W ogóle mało kumaszTo mi wyjaśnij.
Cytat:napisałam wyraźnie gej w liczbie pojedynczej.I co to konkretnie zmienia w rozumieniu Twojej wypowiedzi?
Cytat:To wskaż badania wskazujace procent gejów, którzy z depresji się wyleczyli porównujące z badaniami osób hetero którzy się wyleczyli.Ja mam pokazywać Ci badania negujące zależności, które Ty postulujesz?
Cytat:Ludzie hetero, tez cierpią z powodu dyskryminacji.Oczywiście. Ale statystycznie rzadziej, niż geje, ponieważ gej może być dyskryminowany ze wszystkich, tych samych powodów, co hetero.
Cytat:Nie ma żadnych badań potwierdzających, że homoseksualizm jest wrodzonyNie ma żadnej sensownej „terapii leczącej homoseksualizm”. W jakim stopniu jest on wrodzony, a w jakim nabyty jest drugorzędne. Ważne, że nie da się go „leczyć”, a optymalny dobrostan osiąga homoseksualista żyjąc zgodnie ze swoją orientacją.
Cytat:czy w wyniku molestowaniaNie, nie ma.
Cytat:Ja tego nie liczyłam tylko specjaliści zajmujących się bliźniętami. Jesli ryzyko choroby wśród bliźniąt jednojajowych jest mniejsze niż 50% za czynniki dominujące uważa się te środowiskowe.Oczywiście. Tylko że czynniki w życiu płodowym też są środowiskowe, a nie genetyczne, a Ty je próbujesz wykluczyć. Więc takie liczenie nie ma sensu.