Rodica napisał(a): Lobotomię też odrzuciła, chociaż czasem bywała skuteczna. Po prostu metody leczenia jakieś rażenie prądem czy inne tego typu, są prymitywne.
Co zamierzacie robic z gejem, ktorzy nie akceptują swojej orientacji? Zawracać na homoseksualizm?
Lobotomię odrzuciła gdyż była mało skuteczna i jej zabiegi generowały mnóstwo tragicznych skutków ubocznych. Co do geja nieakceptującego swojej orientacji to jest to problem za który odpowiedzialni są w dużej mierze homofobi i konserwatyści religijni. Ale cóż, to jego prywatna sprawa. Nikt go na siłę uszczęśliwiać nie będzie.
Rodica napisał(a): Byłes kiedyś gejem, wypowiadasz się w imieniu wszystkich gejów?
Wystarczy, że wiem, że nie istnieje skuteczna terapia zmiany orientacji seksualnej. Ponadto gdybym był kiedyś gejem, byłbym nim i dzisiaj. Ponieważ kiedyś byłem hetero to i dziś nim jestem.
Rodica napisał(a): Nie tylko na kości,, na cały organizm, lekkostrawne bialko regeneruje tkanki, substancje w mleku maja działanie prozdrowotne i antynowotworowe, natomiast różni zieloni propagandziści trąbią o szkodliwości mleka i mięsa.
Tak jak niektórzy propagandyści trąbią o szkodliwości weganizmu u dorosłych osób. Generalnie jest to kwestia zbilansowana potraw i ewentualnych uczuleń na niektóre związki oraz zaleceń dietetycznych w przypadku chorób przewlekłych. Niemniej najpierw stwierdziłaś, że medycyna współczesna nic nie wie o zdrowym żywieniu, a później jej ustalenia ... powtarzasz jako mądrości. Tak się rodzą fejki made in Rodica.
Rodica napisał(a): Gdyby geizm byl genetyczny lub nawet powstawał pod wpływem działania hormonów w łonie matki, to jego występowanie u bliźniąt byłoby dużo wyższe. Hormony w łonie matki działają tak samo na obydwa plody.
Ale w przypadku hipotezy o epigenetycznej genezie homoseksualizmu pasuje dobrze.
Rodica napisał(a): A twoim zdaniem, mózg geja jest pod względem cech psychicznych bardziej podobny do męskiego czy kobiecego? Demaskulinizacja czy androgenizacja mózgu nie powinna ograniczać się tylko do odczuwanego pociągu seksualnego.
Gej ma męski mózg, a lesbijka żeński. Mylisz homoseksualizm z interseksualizmem i hermafrodytyzmem.
Rodica napisał(a): Nie zbadano do tej pory w jakim stopniu hormony z macicy wpływają na neurony. To wszystko są hipotezy. Ja osobiście mam dość słuchania bredni i klamstw. Nie ma żadnego naukowego wyjaśnienia homoseksualizmu.
No to jeszcze raz proszę o odp.
dammy napisał(a):Rodica napisał(a): W niektórych plemionach praktykuje się seks analny, żeby zaprowadzić hierarchię, czyli po prostu fiut w tyłku powoduje, że łagodniejesz, stajesz się uległy i zdominowany.
1.W jakich plemionach? Konkretnie z odpowiednim namiarem.
Udowodnij, że to co napisałaś nie jest brednią i kłamstwem.
Rodica napisał(a): Natomiast są dowody, że może być nabyty np. w pierdlu czy w wyniku molestowania i są dowody na to, że zaburzenia nabyte we wczesnym dzieciństwie trudniej się leczy niz te nabyte w wieku dorosłym.
To pokaż te dowody.