Jak widzę odpowiedzi nie będzie
Cieszę się że się ze mną zgadzasz
Proste pytanie zadalem Co konkretnie wynika dla jednostki postulującej naturalistyczne powstanie świata? Jak widać będziesz pisał o wszystkim byle nie odpowiedzieć konkretem
Oczywiście że nie dostałem. Pytanie było o wpływ naturalistycznej tezy o powstaniu świata na poszczególną jednostkę. Natomiast odpowiedź dotyczyła tego że ponoć fizyka ma coś wspólnego ze telefonem
Nie widzę tam ani wynikania ani ciągłości logicznej
Jeszcze jakbym wiedział co to ten twój "pragmatyzm" to może
Żebyś myślał że wygrałeś?
E.T. napisał(a):Nic a nic
Cieszę się że się ze mną zgadzasz
E.T. napisał(a):Rzeczy w ogóle zyskują dopiero jakieś znaczenie w kontekście praktyk społecznych, w jakie jesteśmy zanurzeni. Nie ma zewnętrznej perspektywy, spoza jakiegokolwiek sposobu życia. A skoro ktoś już jest zanurzony w pewną praktykę badawczą charakterystyczną dla takiej czy innej społeczności naukowej, to rzeczy zyskują sens w odniesieniu do tej praktyki. Pytanie o to, co się zyskuje lub traci, można zadać tylko z wnętrza pewnej praktyki, w ramach jakiegoś sposobu życia
Proste pytanie zadalem Co konkretnie wynika dla jednostki postulującej naturalistyczne powstanie świata? Jak widać będziesz pisał o wszystkim byle nie odpowiedzieć konkretem
E.T. napisał(a):Zapytałeś, to dostałeś odpowiedź
Oczywiście że nie dostałem. Pytanie było o wpływ naturalistycznej tezy o powstaniu świata na poszczególną jednostkę. Natomiast odpowiedź dotyczyła tego że ponoć fizyka ma coś wspólnego ze telefonem
Nie widzę tam ani wynikania ani ciągłości logicznej
E.T. napisał(a):Mam wrażenie, że próbujesz mój pragmatyzm
Jeszcze jakbym wiedział co to ten twój "pragmatyzm" to może
E.T. napisał(a):Jak Ci się nie chce, to nie czytaj i nie odpowiadaj
Żebyś myślał że wygrałeś?