E.T. napisał(a): To w jakiejś biblii ateistycznej napisali?
Mój mózg to wymyślił.
E.T. napisał(a): A może: nie uznaję się za katolika i niech to sobie tam w księgach zaznaczą, żeby do mnie nie wysyłali kartek świątecznych ani ministrantów z pytaniem "czy przyjmuję księdza".
Ale ja przyjmuję
Żona jest wierząca, to i księdzów nie unikamy.E.T. napisał(a): Albo może: odrzucam religię i niech o tym wiedzą dziady!
No to mogę do nich zadzwonić i niech se mnie gdzieś tam odhaczą. Ale żeby spełniać jakieś ichniejsze procedury, wymogi, składać jakieś pisma? Zresztą mam na nich wyjebane i na to czy wiedza czy nie wiedzą. Nie obchodzą mnie.
E.T. napisał(a): Mam obawy, bo już raz przy wyciąganiu aktu chrztu do ślubu (jednostronnego, ale jednak z uwzględnieniem, żem nie apostata) mnie ksiądz naciągnął: proponowałem mu dyszkę za ten "trud", a ten dziad udał, że nie ma wydać z 50, chociaż widziałem, że ma jeszcze jedną dwudziestkę!
Mi też szkoda by było kasy. Oprócz tego szkoda mi czasu. I godności - niegodne to jest aby prosić jakiegoś szamana o wypisanie z szamańskiej listy. Prędzej sam tego księdza zapiszę do jakiegoś stowarzyszenia wymyślonego przeze mnie i powiem mu, że będzie musiał wybulić 500- abym go usunął z listy członków.
E.T. napisał(a): Swoją drogą dziwne było, że mnie w jakimś zdziwieniu zaczął dopytywać o co chodzi z tym ślubem jednostronnym...
A to jest ten taki katolicki mieszany ślub?
My se wzięliśmy tylko cywilny. Proboszcz co rok do nas przychodzi i mówi żebyśmy zrobili porządek z naszym związkiem.
E.T. napisał(a): Lumber, Bert się już zreflektował i przeprosił.
Spoko, tera widzę - chyba w tym samym momencie wysłaliśmy posty.
E.T. napisał(a): A tam. Ja dziś jadłem wegańskie "pierogi a'la mięsne". Teksturowane białko pszenicy to jest to! Duży uśmiech
Wegańskie też są pyszne. Zwłaszcza jak obsypiesz je zesmażonym boczkiem z cebulą.
Ja to jednak nie mogę gejetariańskiego jeść. Wyjątkiem są te dania/produkty gdzie jest dużo megapikantnej przyprawy - wtedy tak mnie pali, że nie czuję, że nie jem mięsa, więc jest ok
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać