Choć w sumie od Jantarii, to powinien być Jantaryjczyk, a po angielsku coś w stylu Yantaryan. Brzmi ładnie. Jak Yossarian z "Paragrafu 22". 
No i lepiej niż "Strana Yantarya" brzmi chyba "Kray Yantarya". Tylko nie wiem, czy to poprawnie po rosyjsku. No bo mamy na przykład Краснодарский край, czyli Kraj Krasnodarski.
@Gawain
No nie wiem. Mnie flaga obwodu się nie podoba. Wygląda jak flaga randomowego miasta albo jakiejś gminy w Polsce.
Ja to widzę tak, że Jantaryjczycy ostatnimi latami sporo jeździli sobie do Polski i widzieli, gdzie życie jest lepsze. Poza tym są odcięci od metropolii moskiewskiej, a w historii świata widać zależność, że odcięte tereny się od metropolii uniezależniają nawet, jeżeli nie mają jakiejś rozwiniętej swojej odrębności kulturowej. Jantarii bardziej opłacało się handlować z Zachodem i przeć do UE i USA. Zwłaszcza teraz, gdy przyszłość rusllandu jest żałosna.
Co do kolorów heraldycznych, to może warto skończyć z tymi ograniczeniami?
Taka Malinowa Ukraina ma ładny i wyjątkowy róż we fladze.
Bawiłem się dziś trochę Paintem i stwierdziłem, że czwarty muszkieter Przybałtycji powinien też mieć trzy poziome pasy we fladze jak jego przyszli kompani: Litwa, Łotwa i Estonia. Uznałem, że kolory bursztynów są interesujące i wyjątkowe. Są bursztyny bordowe, bladożółte, ciemnomiodowe i tak dalej. Takie połączenie kolorów bursztynu byłoby ładne i łatwo dałoby się odróżnić tę flagę na tle innych dzięki jej ciepłym, wytrawnym, "dojrzałoowocowym" barwom.
Na razie takie coś mi wyszło. Może przyciemnić górny pas...
Kray Yantarya:
https://zapodaj.net/a3c33d8012111.png.html

No i lepiej niż "Strana Yantarya" brzmi chyba "Kray Yantarya". Tylko nie wiem, czy to poprawnie po rosyjsku. No bo mamy na przykład Краснодарский край, czyli Kraj Krasnodarski.
@Gawain
No nie wiem. Mnie flaga obwodu się nie podoba. Wygląda jak flaga randomowego miasta albo jakiejś gminy w Polsce.
Ja to widzę tak, że Jantaryjczycy ostatnimi latami sporo jeździli sobie do Polski i widzieli, gdzie życie jest lepsze. Poza tym są odcięci od metropolii moskiewskiej, a w historii świata widać zależność, że odcięte tereny się od metropolii uniezależniają nawet, jeżeli nie mają jakiejś rozwiniętej swojej odrębności kulturowej. Jantarii bardziej opłacało się handlować z Zachodem i przeć do UE i USA. Zwłaszcza teraz, gdy przyszłość rusllandu jest żałosna.
Co do kolorów heraldycznych, to może warto skończyć z tymi ograniczeniami?
Taka Malinowa Ukraina ma ładny i wyjątkowy róż we fladze.Bawiłem się dziś trochę Paintem i stwierdziłem, że czwarty muszkieter Przybałtycji powinien też mieć trzy poziome pasy we fladze jak jego przyszli kompani: Litwa, Łotwa i Estonia. Uznałem, że kolory bursztynów są interesujące i wyjątkowe. Są bursztyny bordowe, bladożółte, ciemnomiodowe i tak dalej. Takie połączenie kolorów bursztynu byłoby ładne i łatwo dałoby się odróżnić tę flagę na tle innych dzięki jej ciepłym, wytrawnym, "dojrzałoowocowym" barwom.
Na razie takie coś mi wyszło. Może przyciemnić górny pas...
Kray Yantarya:
https://zapodaj.net/a3c33d8012111.png.html
"I sent you lilies now I want back those flowers"