Oglądałem państwo w państwie. Przecież wałki w tym kraju to fundament III RP przynajmniej jeśli chodzi o klasę polityczną. Już za PRL władza robili interesy z gangsterami (patrz afera żelazo). Później już w III RP politycy handlowali rękami mafioziów alkoholem sprowadzanym z Niemiec (afera alkoholowa). Część z tych polityków jeszcze w XXI wieku siedziało na stołkach. Państwo kurwa z kartonu
Doprecyzuje. Moja mama otrzymuje od Polski jedno świadczenie. Nie będę pisał co dokładnie bo to sprawa osobista. Ale dodam że we Włoszech ludzie normalnie za to dostają pensję
Dowiedziałem się że najprawdopodobniej chodzi o to że tata ma rodzinę i dom w Polsce (mój dom rodzinny). I to się liczy jako jakieś "interesy życiowe" czy jak to się nazywa. I z tego względu trzeba zapłacić podatek
Sam jestem winny polskiemu państwu 2700 zł kary. Bo polskie przepisy nakazują ci płacić ubezpieczenie nawet jak z niego nie korzystasz. Spóznilem się kilka dni z ubezpieczeniem na auto w styczniu 2021. Chuj że tym autem nie jeździłem prawie rok
Jak politycy. Siedzi żre za państwowe, nic nie robi a 12 klocków wpada
Jak tu
Doprecyzuje. Moja mama otrzymuje od Polski jedno świadczenie. Nie będę pisał co dokładnie bo to sprawa osobista. Ale dodam że we Włoszech ludzie normalnie za to dostają pensję
Dowiedziałem się że najprawdopodobniej chodzi o to że tata ma rodzinę i dom w Polsce (mój dom rodzinny). I to się liczy jako jakieś "interesy życiowe" czy jak to się nazywa. I z tego względu trzeba zapłacić podatek
Sam jestem winny polskiemu państwu 2700 zł kary. Bo polskie przepisy nakazują ci płacić ubezpieczenie nawet jak z niego nie korzystasz. Spóznilem się kilka dni z ubezpieczeniem na auto w styczniu 2021. Chuj że tym autem nie jeździłem prawie rok
LJ napisał(a):Najlepsze jest to jak wielu różnych urzędasów z nadania pisowskiego siedzi sobie bezproduktywnie na stanowiskach z dupy wziętych i oni to są już uczciwi. Biorą hajs za nic zgodnie z prawem
Jak politycy. Siedzi żre za państwowe, nic nie robi a 12 klocków wpada
Jak tu