lumberjack napisał(a): Z twojego linku:
Cytat:Problem dotyczy mieszkańców dwóch opalenickich osiedli: Centrum oraz Reymonta, które należą do spółdzielni Nowy Tomyśl, dostarczającej lokatorom gaz od prywatnej spółki. To spora grupa, bo ponad 1,5 tysiąca osób. Przez błąd w przepisach zostali potraktowani nie jak odbiorcy indywidualni, tylko jako przedsiębiorcy. W efekcie płacą taryfę znacznie droższą niż pozostali mieszkańcy Opalenicy, w tym ich sąsiedzi z pobliskich bloków należących już do innej spółdzielni.
Ktoś do kurwy nędzy te wadliwe prawo uchwalił, nieprawdaż?
---
Cytat:@Lumberjack, poświęcisz się?
Kiedyś byłem biedny, teraz też mogę być biedny. I jestem przyzwyczajony do niewygody. Mogę tak jak ruskie onuce żyć na różnych kaszach, kartoflach i cebuli. To nie jest żadna tragedia w porównaniu do tego co przechodzą teraz Ukraińcy i co może czekać w przyszłości dzieci moje i innych ludzi - jeśli nie przestaniemy finansować zbrodniczego państwa. Trzeba myśleć perspektywicznie i przyszłościowo. Teraz trzeba zacisnąć pasa aby w przyszłości mieć święty spokój od sąsiada debila. Szkoda, że ci twoi technolodzy z Szajbenlandu tego nie rozumieją.
Poczekaj aż się skończą tarcze antykryzysowe. Będą jaja jak birety. Glapa będzie drugim Sasinem, i 3-cyfrową inflację macie jak...w banku.
Diejenigen, die entscheiden, sind nicht gewählt, und diejenigen, die gewählt werden, haben nichts zu entscheiden - Horst Seehofer, CSU.