lumberjack napisał(a):Wron NIEmiecki napisał(a): To dobrze, że to lobbyści a nie durni wyborcy decydują o polityce:
Wasza demokracja w praktyce. Chuj z wolą durnych wyborców, chuj z tym, że ludzie w Europie są za Ukrainą, chuj z Ukrainą. Liczy się wola lobbystów i "business as usuall". Chuj z taką demokracją.
Niech Niemcy z Francją, Włochami, Węgrami i Austrią idą klękać do pały putlerowi. Mam nadzieję, że w zimę tego pożałują jak im putlerek nakaże zaprzestać wspierania Ukrainy w jakikolwiek sposób pod groźbą zakręcenia kurka i marznięcia ludzi w domach. A może jeszcze nakaże im nagle płacić 5x więcej wiedząc, że za parę lat zechcą się odciąć od ruskiego gazu. Chuj wie, cholera wie czego można spodziewać się po tak nieobliczalnym partnerze handlowym.
Ogólnie dla mnie Niemcy etc. to teraz łamistrajki; a wyłamując się z jednego frontu wobec rosji sami dzielą UE. Gdyby posiadali chociaż jakieś maluteńkie jojeczka i wytrzymali chociaż jakiś czas, to może rosja by się ugięła pod stanowiskiem EU. No ale jak się jest pizdą to się będzie pizdą. Przepraszam, mądrym lobbystą, a nie jakimś durnym wyborcą.
Nie wiem czy dla Niemców zysk z posiadania gazu zrównoważy straty wynikające z utraty wizerunku oraz roli lidera w UE, utraty posłuchu u innych krajów, utraty wpływów politycznych w unijnych krajach z obozu antyputinowskiego.
https://twitter.com/mhmck/status/1527979779252797440
Masz tu wątek o twoich mundrych lobbystach. Za te pinionżki od twoich lobbystów putlerek pewnie dofinansuje putlerowskie partie w Niemczech, putlerowskich niemieckich troli etc.
Brawo, wiwat realizm...
LOBBYING TO WSPANIAŁA RZECZ
Cytat:"Do 2035 roku w państwach Unii Europejskiej wprowadzony zostanie zakaz sprzedaży nowych samochodów osobowych i lekkich pojazdów dostawczych, napędzanych paliwami kopalnymi, czyli aut z silnikiem spalinowym" - poinformowała Agencja Reutera. Parlament Europejski przyjął wniosek Komisji Europejskiej. Europosłowie będą teraz negocjować z państwami członkowskimi szczegóły redukowania spalin.https://next.gazeta.pl/next/7,172392,285...=BoxOpImg1
Diejenigen, die entscheiden, sind nicht gewählt, und diejenigen, die gewählt werden, haben nichts zu entscheiden - Horst Seehofer, CSU.