Stoik napisał(a): Kategoria atrakcyjności fizycznej jest jak najbardziej biologiczna.Zaraz. Mówimy o masie ciała (kategoria biologiczna, ciągła), byciu modelką (zawód, powiedzmy że kategoria zero-jedynkowa ale niebiologiczna, czy o atrakcyjności fizycznej (kategoria biologiczno-kulturowa, ciągła i nieobiektywna).
Mam wrażenie, że po prostu próbujesz zrobić szambo z aparatu pojęciowego, żeby nie dało się wykazać jasno, że bredzisz.
Cytat:np. przymierając głodem otyłość partnerkiOtyłość może przymierać głodem?
Cytat:Z kolei zmienność płci nie występuje w ogóle.Nie. Wszyscy są kobietami. Im dalej w las, tym gorzej pierdolisz.
Cytat:Stawiam mocną tezę, że w całej historii gatunku ludzkiego nie istniał ani jeden osobnik, którego nie dałoby się przy użyciu dostępnych obecnie narzędzi jednoznacznie przypisać do jednej z dwóch kategorii płciowych.A co z tego, że stawiasz jakąś tezę, skoro ta teza jest z dupy.
Cytat:Jeśli się nie zgadzasz to zadanie masz banalne: podać kontrprzykład.Ale kontrprzykład na co? Przypominam, że gdy ostatnio pytałem o granice tych kategorii, tchórzliwie zmusiłeś mnie do dania Ci bana, bo nie potrafiłeś odpowiedzieć na proste pytania. Oczywistym jest, że jeśli dam Ci jakikolwiek przykład, to Ty sobie wymyślisz kategorię. To jest jak „dyskusja” z kreacjonistą „daj mi przykład nowego gatunku, ale to ja ustalę, czy to nowy gatunek według własnych kryteriów, uaktualnianych na bieżąco”.
Cytat:Odpowiednio samiec i samica homo sapiens sapiensIgnotum per ignotum.
Cytat:Z kolei samiec i samica są to organizmy wytwarzające kiedykolwiek w przeszłości, teraźniejszości lub przyszłości plemniki XOR komórki jajowe, a w przypadku ich braku posiadające męskie lub żeńskie pierwszorzędowe cechy płciowe, a w przypadku ich braku posiadające męskie lub żeńskie drugorzędowe cechy płciowe, a w przypadku ich braku posiadające męskie lub żeńskie trzeciorzędowe cechy płciowe.Lol. Czyli jeśli utnę sobie jaja, to będę mężczyzną dlatego, że… mam brodę. Ale jak już brodę zgolę…
No i co z tymi, którzy mają cechy takie i takie?
Cytat:Rycinę z książkiNaprawdę ktoś zrobił takie gówno — „wykres” bez opisu osi i to opublikował?
Cytat:Takie zjawiska https://www.nytimes.com/2022/06/10/scien...urvey.html domagają się wyjaśnieniaJakie konkretnie zjawiska?