zefciu napisał(a): Jeśli uważasz, że definicje tych pojęć związane są z dojrzałością seksualną, to znaczy, że uważasz ten rodzaj dojrzałości za nadrzędny.Nadrzędny w definiowaniu pojęć kobiety i mężczyzny, nie dojrzałości w ogóle.
zefciu napisał(a): A więc albo przyznajesz, że osoby niewytwarzające gamet nie są obejmowane przez Twoje definicje, albo musisz wymyślić jakieś dodatkowe kryteria.Wielokrotnie i niepotrzebnie biłem pianę próbujac uściślić te kryteria, począwszy od światów możliwych po alternatywy wykluczające, ale tak się szczęśliwie złożyło, że wczoraj trafiłem na sformułowanie jednej z tych nielicznych kobiet mądrzejszych ode mnie. https://naturalselections.substack.com/p...%20produce i nic więcej nie potrzeba.
zefciu napisał(a): Pytanie, dlaczego gość, który nie ma żadnych szczególnych cech, jest agresywny i nie umie liczyć ma być po stronie uprzywilejowanej?Skąd ty możesz wiedzieć jakimi cechami szczególnymi się wyróżniam?
zefciu napisał(a): Liberus, z definicji, to osoba, która marzy o świecie, gdzie nie ma ani kopiących ani kopanych.Natomiast z obserwacji jest to osoba, która w zamian za urojoną ochronę pewnych grup przed urojoną opresją (np. Żydzi, Murzyni, kobiety, LGBT) rości sobie prawa do wyżywania na rzeczywiście prześladowanych, o ile jest to politycznie poprawnie (np. Rosjanie, niezaszczepieni na covid, incele)
zefciu napisał(a): Podałem konkretne kryteria. Spełnij je, to przyjmę do wiadomości.Nie spełnię ich, bo o nie nie dbam. Bardziej niż na pragmatyzmie zależy mi na uniwersalnej stosowalności, a bardziej niż na intuicji poślednich code monkeys zgodności z językiem stosowanym od tzw. zawsze, póki nie przyszli ideolodzy i nie zrobili zamieszania.