Stoik napisał(a): Nadrzędny w definiowaniu pojęć kobiety i mężczyzny, nie dojrzałości w ogóle.No i? Nadal nie ma to sensu. Nadal rola społeczna człowieka jest w Twojej gównoideologii uzależniona od dojrzałości seksualnej.
Cytat:Wielokrotnie i niepotrzebnie biłem pianęA to nie moja wina.
Cytat:próbujac uściślić te kryteriaAle Ty nie masz „próbować uściślić”. Przecież Ty twierdzisz, że te kryteria już są ścisłe i oczywiste. Więc nie powinieneś mieć problemu żeby po prostu podać te kryteria, którymi się w życiu kierujesz i koniec. Jeśli Ty dopiero „próbujesz” uściślić, to znaczy, że wcześniej kłamałeś.
Cytat:że wczoraj trafiłem na sformułowanieProszę zatem to sformułowanie przytoczyć.
Cytat:Skąd ty możesz wiedzieć jakimi cechami szczególnymi się wyróżniam?Z tego, co widzę na forum, mogę wnioskować, że wyróżniasz się agresją, narcyzmem, roszczeniowością i cwaniactwem. Na pewno nie wyróżniasz się intelektem, zdolnością prowadzenia debaty, ani uczciwością intelektualną.
Jeśli chodzi o inne cechy, których ta rozmowa nie ujawnia, to nie wiem. Skoro jednak postulujesz, że powinieneś w hierarchicznym społeczeństwie być uprzywilejowany, to zasadnym jest zapytać, co Ci daje do tego przywileju prawo.
Cytat:Natomiast z obserwacjiProszę zatem podać te obserwacje.
Cytat:niezaszczepieni na covidNie ma przeszkód, aby osoba niezaszczepiona na covid stała się zaszczepioną na covid. No chyba że ma przeciwwskazania medyczne, ale przecież nikt nie postuluje, aby takim osobom robić trudności.
Cytat:inceleJeśli ktoś postuluje ograniczanie wolności innych, to nie może grać karty „dlaczego mnie za takie postulaty prześladujo”
Cytat:Nie spełnię ich, bo o nie nie dbam.Jeśli nie dbasz, to po cholerę marnujesz innym czas udając, że chcesz odpowiedzieć na pytanie.
Cytat:Bardziej niż na pragmatyzmie zależy mi na uniwersalnej stosowalnościAle Twoje mizerne próby nie są ani pragmatyczne, ani uniwersalne przecież.
Cytat:zgodności z językiem stosowanym od tzw. zawszeTwoje mizerne próby nie są też zgodne z „językiem stosowanym od zawsze” (co miałem na myśli mówiąc o „intuicji”, bo w odróżnieniu od Ciebie nie jestem tak nadęty, aby moje prywatne intuicje uważać za źródło prawdy).