Stoik napisał(a): Co do reszty, tak, lubię ludzi przekonanych o swojej wyższości, o ile to przekonanie jest oparte na czymś konkretnym. A wymagania są możliwe do spełnienia, czego dowodzi grupka moich przyjaciół.Pisałeś, że nie są. Gubisz się we własnych pseudoteoriach.
Cytat:Zdaję sobie sprawę, że wielką piątkę da się zmierzyćRóżne rzeczy da się zmierzyć. Można na przykład zmierzyć długość podstawy nosa, podzielić przez liczbę pierdów, jakie dana osoba wydziela dziennie i pomnożyć przez liczbę posiadanych przez nią klocków Lego. Dostaniemy z tego jakąś mierzalną metrykę. Pytanie o przydatność takiej metryki.
Cytat:Poczytaj sobie na Wikipedii jak nie wiesz, bo forum nie zastępuje szkoły.Stoiku, chciałbym Cię poinformować, że moje bywalstwo na forach internetowych może już samo iść do sklepu po piwo. Zagranie erystyczne „sam sobie znajdź argumenty na to, że mam rację” widziałem już tyle razy, że naprawdę nie robi już na mnie żadnego wrażenia. Musisz się postarać bardziej.
Cytat:Nie uważam tak.Twoja wypowiedź to implikowała. Sam się gubisz we własnych pseudoteoriach.
Cytat:Do nieprostytutek mam mniej szacunku niż prostytutekNo więc zwiąż się z prostytutką. Kto Ci broni? Tylko że wcześniejsza Twoja wypowiedź implikowała, że bycie prostytutką wyklucza związek. Więc znowu się gubisz.
Cytat:bo dawanie tyłka pro bono nie jest ani mądre, ani dobre z utylitarnego punktu widzeniaJeśli rozumiesz stosunek seksualny, jako relację, gdzie jedna strona „daje tyłka”, a druga „bierze”, to potem wychodzą Ci bzdury.
Cytat:Ja nie mam nic do gadania. Czy bezdomny odrzuca ofertę salonu Ferrari?No nie. Ale ciężko o średnioklasowcu, który ubzdurał sobie, że będzie jeździł tylko najnowszym Ferrari powiedzieć, iż „nie ze swojej woli nie korzysta z samochodu”.
Cytat:Z autopsji.Przeprowadzałeś autopsję reprezentatywnej grupy mózgów osób, które Cię znają i odczytałeś z nich, że nie brały Cię za potencjalnego partnera?