Dwa Litry Wody napisał(a): Lumberjack
Cytat:A jeszcze ze dwa lata temu tona była za 700 zł. A teraz tona za 4k. A dopłatą jest 3k czyli na niecały miesiąc grzania.Tak z czystej ciekawości, o jaki metraż mieszkania chodzi?
A nawet nie wiem. Ogólnie na typowy standardowy uśredniony dom w Polsce idzie 4 tony węgla przez zimę.
DziadBorowy napisał(a):Dwa Litry Wody napisał(a): Lumberjack
Cytat:A jeszcze ze dwa lata temu tona była za 700 zł. A teraz tona za 4k. A dopłatą jest 3k czyli na niecały miesiąc grzania.Tak z czystej ciekawości, o jaki metraż mieszkania chodzi?
W starym nieocieplonym budownictwie - około 130-150 metrow powierzchni domu w miesiącach zimowych. W październiku i marcu pójdzie mniej.
Na pewno? Znajomy ma taki metraż domu nowego i ocieplonego i mu idzie tona na miesiąc.
Ale on to se grzeje do 23 C. Nie ogarniam czemu ludzie chcą mieć tak ciepło. Byłem też niedawno u tych Ukraińców w moim mieszkaniu i widzę już grzejnik elektryczny a tak poza tym mieli piekarnik odpalony i otwarty na oścież. Nagrzane tak, że nawet w krótkimi rękawku za gorąco. Ładne rachunki mi przyjdą.
A ja se tak palę żeby było 19 lub 20 i jest git zajebioszka.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać