ErgoProxy napisał(a): A co - chcialabys miec za Boga debila, co zbawia Stalina i do Nieba go wpuszcza wraz z cala halastra jego enkawudzistow, bo im ufa i wierzy, ze to sie zle nie skonczy dla reszty zbawionych?Niektórzy naukowcy odkryli grafen w szczepionkach nie mam powodów by wierzyć naukowcom o których mowa w wikipedii a nie innym naukowcom, po prostu nie wiadomo jak jest naprawdę. Spoko, możesz dać minusy, odwdzięczę się tym samym.
Wikipedie zamkneli? Wytlumacz sie z tej bredni, ale szybko, bo nie wiem czy dac Ci tylko jednego minusa, czy hurtem dwa.
Co do tego jakiego Boga bym chciała to wiadomo, że takiego który zbawi mnie i moich przyjaciół, poza tym chciałabym aby nieprzyjaciele byli gdzieś w innej przestrzeni, choć nikomu nie życzę męki wiecznej. Natomiast kieruję się rozsądkiem że niestety to nie ja jestem Bogiem ani nikt inny żeby decydować o zbawieniu innych. Człowiek o tym nie będzie decydował.
Poza tym pisałam już o przypadku, gdzie użalają się nad Sodomą i Gomorą a skąd wiadomo co tam się działo i co wyprawiali wtedy ludzie. To pierwsi zbrodniarze i ich poplecznicy pojawili się dopiero w XX wieku?