ErgoProxy napisał(a): Imiona, nazwiska, afiliacja, tytuly artykulow, czasopisma, ktore to przyjely do druku, czy bylo to dyskutowane.
Ja natomiast nie mam powodow wierzyc, ze ci twoi "naukowcy od grafenu" to w ogole byli naukowcy.
Jeśli chodzi o naukowców na których się powołuję to faktycznie czytałam ale nie robiłam notatek, ale poszukam i przytoczę artykuły.
A historie z "olejem Leonarda" znasz? Tak sie wlasnie robi nauke.
Nie znam, ale chętnie się zapoznam.
A przepraszam, ze sie spytam, jak ty zyjesz i jak zyja twoi przyjaciele? Niekoniecznie od razu w sensie świetosci, ale chocby zwyklej polskiej przyzwoitosci. Na razie tak to wyglada, ze Bog ma psi obowiazek was zbawic, bo jak nie, to... no wlasnie, co. Obrazisz sie?
No cóż już od dawna biorę to pod uwagę, bo nie wierzę w dogmaty i podobnie nie uznaję, żeby św. Paweł wiedział o czym mówi, poza tym uważam, że tworzył coś na wzór sekty. Jezus też bardziej przypomina człowieka niż Boga i nie po drodze mi z jego trudną nauką.
Liczę właśnie wtedy na przyjaciół, także po śmierci człowiek może znajdzie takich. Jeśli znajdzie się paru życzliwych ludzi to po co Bóg dyktator posyłający mnie do piekła.
Wlasnie nie bardzo wiadomo. Tzn. historia z Lotem jest mi znana, ale jak ona sie powykrecala w twojej glowie - nie mam pojecia. Opiszesz to z laski?
O ile to wszystko jest prawdą to był jeden człowiek sprawiedliwy w tym wszystkim właśnie Lot, który ocalał. Prawdą może być to że ludzie od wieków zachowują się podobnie tj. zabijają i dokonują innych potworności, tak do końca nie wiadomo np. za co był ukrzyżowany dobry łotr czy czasem nie za zabójstwo?
|
Logika i Sens Biblii - Filozofia Iluminizmu cz.1
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości