zefciu:
Owszem pasują, ponieważ seks z samym sobą daje najwyższą rozkosz seksualńą ale nie wykracza poza egoizm. To znaczy homo pasują. Oni kochają się sami ze sobą.
Cytat:A ja się nie pytałem o dane nt. tego, że większość gówniarskich związków się rozpada, tylko tego, że zakochanie wynika z niezaspokojenia potrzeb emocjonalnych z dzieciństwa.Kazdy ma jakieś niezaspokojone potrzeby emocjonalne lub cechy które uwaza za wartościowe, a które nie były podziwiane w środowisku w jakim się wychowywał. Każdy człowiek jest na pewnym etapie narcyzem, chce byc podziwiany i kochany za te cechy. Niezaspokojenie tych potrzeb objawia się na przykład chęcią zwrócenia na siebie uwagi lub dręczeniem osób, które tych cech niedoceniają.
Cytat:Znam pary, które chciały dziecka, a mimo to się rozpadły. To oczywiście dane anegdotyczne, ale czym masz jakieś lepsze?Związki oparte na miłości się nie rozpadają, bo miłość jest wieczna.
Cytat:Nie wrzucam ich do jednego worka. Stwierdzam, że jedni i drudzy nie pasują do Twojej tezy.
Owszem pasują, ponieważ seks z samym sobą daje najwyższą rozkosz seksualńą ale nie wykracza poza egoizm. To znaczy homo pasują. Oni kochają się sami ze sobą.
Cytat:Ale mnie nie obchodzi co Ty uważasz. Przedstawiłaś dwie tezy, które są weryfikowalne empirycznie. Proszę zatem o dane, które je potwierdzają, a nie o uważanie.To jest dział poświęcony rozważaniom wszelakim więc zapewne i tym, które są bardzo subiektywne i nieweryfikowalne naukowo. Zresztą sama nauka nie wyjaśnia nawet 5% wiedzy o świecie.
Rozsadziło mi antenę.