To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prymitywne nauki kościoła katolickiego
zefciu:
Cytat:No skoro każdy ma, to Twojej powyższej tezy nie da się nijak potwierdzić, ani wykluczyć.
No ale jaka jest moja główna teza?
Moja główna teza jest taka, że kościół twierdzi, że człowiek może rozumem zapanować nad swoimi namiętnościami, tak jakby potrafił zapanować nad głodem kiedy nie ma dostępu do pożywienia.

Cytat:Po pierwsze — nie pisałem o miłości, tylko o planowaniu dziecka. Po drugie — jak potwierdzić, lub wykluczyć ww. tezę? Po czym poznajesz miłość?
Miłość charakteryzuje się tym, że przyciąganie jest silniejsze od odrzucania, i musisz tę osobę przyciągać każdym kawałkiem ciała i każdym modułem mózgu. Zakochanie natomiast kończy się upadkiem z wysokiego konia, pogruchotaniem żeber, serca i leczeniem psychiatrycznym.  Możesz kogos bardzo pociagać, możesz kochac i podziwiać jego ciało, ale znajdzie się jakiś moduł w mózgu, który cię całkowicie przekreśla. I tego nie widać na początku, to wychodzi z czasem, nawet po latach.

Cytat:Nie. Homoseksualiści odczuwają pociąg do innych osób tej samej płci. Myślałem, że wiesz, ale cóż.
To jest jeszcze większa pierwotna potrzeba, najgłębsza i najważniejsza, być kochanym przez osobę tej samej płci, przez matkę w przypadku córki i orzez ojca w przypadku syne. Niezbędna miłość potrzebna do rozwoju osobowości identyfikacji płciowej.  Dzięki tej miłości poznajemy swoją tożsamość bez której człowiek jest tylko kupą mięsa.
Cytat:Po pierwsze — jak to wyliczyłaś? Po drugie — dlaczego to co się Rodicy wydaje, a na co nie podaje żadnych argumentów ma być środkiem poznania tych 95%?
Nie policzyłam tego, bo się nie da, obszar niewiedzy powiększą się wraz powiększaniem się rzeczy udowodnionych. Rzuciłam orientacyjnie.
Rozsadziło mi antenę.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Prymitywne nauki kościoła katolickiego - przez zefciu - 02.11.2022, 09:39
RE: Prymitywne nauki kościoła katolickiego - przez zefciu - 02.11.2022, 12:05
RE: Prymitywne nauki kościoła katolickiego - przez zefciu - 02.11.2022, 12:38
RE: Prymitywne nauki kościoła katolickiego - przez Rodica - 02.11.2022, 13:17
RE: Prymitywne nauki kościoła katolickiego - przez zefciu - 02.11.2022, 14:29
RE: Prymitywne nauki kościoła katolickiego - przez zefciu - 03.11.2022, 09:08
RE: Prymitywne nauki kościoła katolickiego - przez zefciu - 03.11.2022, 14:24
RE: Prymitywne nauki kościoła katolickiego - przez zefciu - 05.11.2022, 12:32
RE: Prymitywne nauki kościoła katolickiego - przez zefciu - 05.11.2022, 17:27