zefciu:
Miłość to też podziw, i ta osoba powinna budzić czymś podziw, posiadać jakieś wewnętrzne lub zewnętrzne piękno, coś świętego, przed czym gotowi jesteśmy paść na kolana.
Możesz spróbować budowac relację z kimś innym, ale to tak jakbyś próbował życ od nowa po amutacji kończyny.
Adam M:
Cytat:A co jeśli tylko nam się wydaje, że jest odwzajemniona? A co jeśli ktoś umrze? A co jeśli wskutek niezależnych od stron wydarzeń nastąpi trwała separacja?Za miłością idzie poświęcenie, chociaż można kochać za samo ciało, to jednak te defekty z mózgu, niekompatybilność psychiczna dadzą o sobie znać i zaczną niszczyc relację. Jak kogoś partner nudzi bądź denerwuje to znaczy, że to nie jest miłość i trzeba się ewakuować póki czas
Miłość to też podziw, i ta osoba powinna budzić czymś podziw, posiadać jakieś wewnętrzne lub zewnętrzne piękno, coś świętego, przed czym gotowi jesteśmy paść na kolana.
Cytat:Ja już doświadczyłem czegoś, co wtedy uważałem za odwzajemnioną miłość na zawsze. I co? I okazało się, że jednak nie było na zawsze. W tej sytuacji mogę:Nie masz wyboru, bedziesz żył w bólu.
Do końca życia żyć w bólu, że utraciłem „prawdziwą miłość”
Tłumaczyć, że jednak to nie był prawdziwy Szkot
Kinąć całą tę metafizykę miłości w pieruny i budować relację z kimś innym
Możesz spróbować budowac relację z kimś innym, ale to tak jakbyś próbował życ od nowa po amutacji kończyny.
Adam M:
Cytat:Jesli zapytasz dlaczego tak napisalem to rozwine.Dlaczego?
Rozsadziło mi antenę.