zefciu napisał(a):Najzwyklejsza pod Słońcem korupcja polityczna?Przecież Musk sra dolarami w kosmicznych ilościach, czyli w pojęciu swojego narodu osiągnął szczyt piramidy społecznej i jedyny problem, jaki mu pozostał, to w co się bawić. Czym Ty go chcesz skorumpować? Gubernatorstwem Kalifornii? Pomijając, że bycie urzędnikiem państwowym to w Usiech splendor taki sobie, władzy nie można dostać w prezencie - władzę trzeba wygrać, zdobyć, wyszarpać w grze na ostre. Inaczej jest nic nie warta i ludzie to czują.
zefciu napisał(a):Ale jakimi konkretnie przewałami?Handlowaniem prywatnością użyszkodników. Przecież to co się odpierdala w Internetach, to jest najzwyklejszy feudalizm, taki z ius primae noctis. I nieważne, czy to się sprowadza do heheszków; zresztą śmiech w Sieci to broń atomowa. W praktyce jest jeszcze gorzej, bo admin serwera ma nad użyszkodnikami władzę najdosłowniej faraońską, Admin sprawia, że słońce wschodzi nad Internetem, a może też zrobić tak, że słońce nie wzejdzie i nikt nic z tym nie zrobi, bo nawet jak będzie miał wiedzę, to nie będzie miał uprawnień.
zefciu napisał(a):To zależy, jak silny będzie to gniew.Niestety nie. Gniew to tylko emocja; nawet jeśli wyznacza kierunek, to nie wymusza działania, a co najwyżej bicie piany. Dlatego jest bezpieczny i nikt rozsądny nie broni drugiemu się wkurwiać. Ale żeby gniew przekuć na konkret, to ktoś musi jeszcze wziąć na siebie ciężar ryzyka, okazać wolę, pozbyć się czasu i zszargać nerwy, żeby ująć ten gniew w karby, pokierować ludźmi.
zefciu napisał(a):A ja nie jestem żadnym h4x0rem.Jesteś, tylko nie masz świadomości klasowej.
zefciu napisał(a):Niestety moi rodzice nie mieli kopalni szmaragdów, więc na tyle mnie tylko stać.Pipsztolenie. W zeszłym tygodniu doczytałem, że założycielka światowego rynku kosmetyków rodziła się była w mojej dzielnicy i to w ubogiej rodzinie. Jak masz żyłkę, to dojdziesz do szmaragdów na własną rękę; jak jej nie masz, to szmaragdy przeputasz, choćbyś odziedziczył.
zefciu napisał(a):Gdyż?Gdyż tam nie było przecinka. Przeczytaj jeszcze raz.
zefciu napisał(a):Konkretnie — jeśli znajdą się chętni, to postawię serwer dla miłośników kilku psów i jednej Żabki, sfederowany z setką innych podobnych.Nie wiem jeszcze, jak by było z chętnymi; ja sam oddaję się marzeniom, bo nudzi mi się odrobinę. Ale jeśliby się miał ten serwer zmaterializować, to dostęp przez aplikację mobilną byłby atutem.