Osiris napisał(a):Mt 20krzysiekniepieklo napisał(a): No, możecie się śmiać ale do czasu. Nie było mnie kilka dni. Na zaczepki odpowiadał nie będę. Chcecie podyskutować, to odnoście się do tego, co piszę.No ale Krzysiek, o czym ty chcesz dyskutować? Powtórzyłeś po raz kolejny elaborat o plemieniu żmijowym i nikt nie wie o co ci chodzi. Jakieś pytanie byś chociaż zadał albo przynajmniej powiedział po co się tutaj produkujesz.
25 A Jezus przywołał ich do siebie i rzekł: «Wiecie, że władcy narodów uciskają je, a wielcy dają im odczuć swą władzę. 26 Nie tak będzie u was. Lecz kto by między wami chciał stać się wielkim, niech będzie waszym sługą. 27 A kto by chciał być pierwszym między wami, niech będzie niewolnikiem waszym, 28 na wzór Syna Człowieczego, który nie przyszedł, aby Mu służono, lecz aby służyć i dać swoje życie na okup za wielu».
To jest wypowiedź Jezusa o władzy. Jak by się do tej nauki zastosować, to nie było by tak, jak jest. No bo żmijowe plemię rządzi na sposób światowy. To dlatego robią z nas niewolników, a w ostatnich latach zniewolenie jest coraz większe. Pytanie jest proste. Jaki wpływ na nasze życie dzisiaj mają nauki Pawła z Tarsu? No a jak by było, jak by tych nauk nie było? Jak by je zignorować? No i trzeba sobie zdać sprawę z tych wszystkich technik żmijowego plemienia żeby się na takie techniki nie nabierać. No bo żmijowe plemię myśli tylko o swoim interesie.
Sofeicz napisał(a): Łał - ale się prawdziwy hardcore wylągł w tym wątku!No ale Ty coś wiesz, tylko nie chcesz mówić. A może powiesz wszystkim, kto tym greckim bożkiem jest?
A tak po prawdzie - o co tu chodziło?
PS. Posłusznie melduję, że to nie ja zbanowałem Krisa - pewnie jakaś siła nieczysta.
ErgoProxy napisał(a):Ja dobrze wiem, że ci "poganie Imperium Romanum, to na Watykanie siedzą.prorok bożka zwanego Biblią napisał(a):Ja wierzę w Boga i wierzę Bogu.No to sobie wierz Bogu, a raczej własnemu wyobrażeniu Boga, skoroś Go nawet oczyma duszy nie widział. Tylko nie oczekuj bogatego żniwa.
Od siebie powiem, że szukasz na niewłaściwej górze - kościoły hierarchiczne to wynik wrogiego przejęcia chrześcijaństwa przez pogan Imperium Romanum. No ale żeby to ogarnąć, że tak się mogło stac, to nie można czytać całe życie jednej tylko książki.