Osiris napisał(a):Jedynie słuszna wersja, to jest ta, którą podał Jezus. Nie wiem, czy z tym się zgadzasz, czy nie? Miedzy mną a Pawłem jest taka różnica, że z jego listów zrobiono pismo święte, czyli coś, co jest co najmniej na równi z tym, co powiedział Bóg. No a moja wersja, to jest takie coś pod rozwagę. Każdy się zastanawia i albo widzi w tym jakąś prawdę i to przyjmie, albo nie widzi w tym żadnej prawdy i to odrzuci. I to nie ja wyrzucam tych, którzy mają inne zdanie ale mnie wyrzucają, bo nie podoba im się to, co piszę. No a tacy wyrzucacze bronią właśnie jedynie słusznej wersji.krzysiekniepieklo napisał(a): Każdy ma prawo podać, jak on rozumie jakiś fragment Pisma ale nikt nie ma prawa drugiemu narzucać, jak dany fragment rozumieć. Po to Jezus dał nam Swojego Ducha, aby to ten Jego Duch wszystko nam tłumaczył. To ten łysy jadowity gad chce narzucać wszystkim swoją wersję.Sam sobie zaprzeczasz. Skoro każdy ma prawo sobie interpretować Biblię to również mogą to czynić faryzeusze, Paweł z Tarsu czy ktokolwiek inny. A ty tymczasem podajesz swoją jedynie słuszną wersję i narzucasz ją wszystkim i postępujesz dokładnie w sposób, który zarzucasz temu łysemu gadowi.
|
Prorok krzysiekniepieklo zaprasza
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości