krzysiekniepieklo napisał(a): Jedynie słuszna wersja, to jest ta, którą podał Jezus. Nie wiem, czy z tym się zgadzasz, czy nie?Nikt nie wie co tak naprawdę mówił Jezus. Zapisane przez ewangelistów nie oznacza, że to prawda. A ponadto każdy sobie może to zinterpretować jak chce.
Cytat:Miedzy mną a Pawłem jest taka różnica, że z jego listów zrobiono pismo święte, czyli coś, co jest co najmniej na równi z tym, co powiedział Bóg.
A co to ma do rzeczy? Każdy sobie może swoją wersję przedstawić, tak jak powiedziałeś. Więc dlaczego niby jego jest gorsza od twojej i opluwasz wszystkich, którzy go popierali nazywając ich żmijowym plemieniem na podstawie jakiejś niedorobionej interpretacji?
Cytat:No a moja wersja, to jest takie coś pod rozwagę. Każdy się zastanawia i albo widzi w tym jakąś prawdę i to przyjmie, albo nie widzi w tym żadnej prawdy i to odrzuci. I to nie ja wyrzucam tych, którzy mają inne zdanie ale mnie wyrzucają, bo nie podoba im się to, co piszę. No a tacy wyrzucacze bronią właśnie jedynie słusznej wersji.Prorokiem już się zrobiłeś a teraz dodajesz tytuł męczennika. Piszesz na tym forum i nikt cię nie wyrzuca póki nie złamiesz regulaminu. Gdzie to prześladowanie?