Jaques napisał(a): krzysiekniepiekłoŁamanie Chleba nie działa automatycznie. Najpierw trzeba uwierzyć. Bez tego efektów tego nie będzie.Jezus obiecał, że ześle na nas Swojego Ducha. Duch zstępuje na tych, którzy Łamią Chleb. No ale najpierw trzeba uwierzyć. Z czasem człowiekowi coraz łatwiej odróżnić prawdę od kłamstwa, bo to Duch Boży człowiekowi podpowiada.
Jakie efekty masz na myśli?
Jaques napisał(a):Przyszłość przepowiadają wróżbici i jasnowidze. Prorok przekazuje to, co mu zostało zlecone przez posyłającego.Cytat:Do moderacji propozycja żeby utworzyć nowy dział pod tytułem - "Prorocy wystąp"
Czy potrafisz przepowiedzieć przyszłość, że aspirujesz na proroka?
Jaques napisał(a):Paweł napisał :Cytat:Podałem przykłady kłamstw Pawła najbardziej oczywistych pod względem logicznym. Jak dotrze do Was, że w jednym miejscu kłamał, to zaczniecie się przyglądać uważniej innym kłamstwom Pawła.
Chyba już żaden z Twoich jak to określiłeś "najbardziej oczywistych" przykładów się nie ostał. Przejrzyj sobie wątek od początku i wypisz te przykłady, a potem ja przejrzę odpowiedzi i powtórzę, co w nich nie działa.
Ga 3
bo napisane jest: Przeklęty każdy, którego powieszono na drzewie.
Odwoływał się do prawa, które dał Bóg Mojżeszowi. No i nigdzie w tym prawie nie jest tak napisane, jak twierdził Paweł. To jest oczywiste kłamstwo.