kilwater napisał(a): krzysiekniepiekloJeśli odniosłeś się do sarkazmu, to nie dyskutowałeś z moim poglądem. Takie prowadzenie dyskusji raczej sensu nie ma.
Cytat:"lepiej już się nie da", to w mojej wypowiedzi był sarkazm. Wygląda na to, że tego nie zauważyłeś.Nie, nie zauważyłem. Coś z tego wynika? Odpowiedziałem Ci.
kilwater napisał(a): krzysiekniepiekloTo jakieś rozdwojenie jaźni? Raz jesteś kpiarzem, a innym razem jesteś ateistą? To chyba tak w zależności od tego, co Ci pasuje?
Cytat:A jak kpisz sobie z tego, co piszę, to kpisz jako ateista? Kpiarzy raczej prawda nie interesuje. No, palcem wskazywał nie będę.Kpię sobie jako kpiarz. Z moim ateizmem to nie ma nic wspólnego. Unikasz odpowiedzi.
kilwater napisał(a): Czemu kpiarzy prawda nie interesuje? Ciekawe, może wyjaśnisz?Jeśli się nie odnosisz merytorycznie do poruszanego tematu, tylko kpisz, to dyskusja w danym temacie Ciebie nie interesuje. Musisz mieć jakieś inne powody do udzielania się w danym wątku. No i to raczej jest nie etyczne.
Osiris napisał(a):No, ja wiem, że są książki. Ale z doświadczenia też wiem, że nie w każdej książce można wyczytać, to, o czym była mowa. Przypuszczam też, że adwersarz wiedział, że gdzieś dzwonią, tylko nie wiedział, w którym kościele. (sarkazm)krzysiekniepieklo napisał(a): A gdzie to wyczytałeś?Są takie miejsca zwane księgarniami, gdzie można zakupić pewne przedmioty potocznie zwane książkami. W nich natomiast można przeczytać o tym, jak funkcjonuje świat. Nie wiem czy spotkałeś się z takimi obiektami ale polecam. Rozszerzają horyzonty.